Ministerul Educației anunță o campanie de informare pentru vaccinare

Ministerul Educației anunță o campanie de informare pentru vaccinare

Ministerul Educaţiei anunţă lansarea, în parteneriat cu asociaţii din domeniu, sindicate şi ONG-uri, Campaniei naţionale „Vaccinare şi testare pentru învăţare!", pentru informarea elevilor, cadrelor didactice şi a părinţilor.

Romania libera 0 comentarii

Campania va privi necesitatea diminuării efectelor pandemiei de COVID-19 prin vaccinarea voluntară a personalului din învăţământ şi testarea elevilor şi a angajaţilor.

„Principiul de bază al acestei campanii de promovare este acela conform căruia educaţia te învaţă să te protejezi de opinii neconsolidate, de prejudecăţi, de ştiri false şi de manipulare", arată Ministerul Educaţiei.

Astfel, în perioada 8-29 aprilie, Ministerul Educaţiei va organiza, în fiecare judeţ, conferinţe tematice/webinarii la care vor participa reprezentaţii tuturor unităţilor şi instituţiilor de învăţământ. Formatul conferinţelor va fi de tip mixt, prin participare fizică şi online, cu respectarea normelor legale privitoare la limitarea efectelor pandemiei de COVID-19. Secretarii de stat din Ministerul Educaţiei vor fi susţinuţi în prezentarea campaniei de specialişti în domeniul medical/epidemiologic.

„Principiul de bază al acestei campanii de promovare este acela conform căruia educaţia te învaţă să te protejezi de opinii neconsolidate, de prejudecăţi, de ştiri false şi de manipulare. Acordul de parteneriat semnat astăzi constituie o premisă a asumării unui set de acţiuni convergente, care să susţină reîntoarcerea copiilor/elevilor la şcoală, cu prezenţă fizică, de îndată ce evoluţia epidemiologică va permite acest lucru, precum şi extinderea şi eficientizarea programului de educaţie remedială destinat recuperării pierderilor educaţionale generate de predarea online impusă de pandemia de Covid-19", arată Ministerul Educaţiei.

Comentarii

loading...