Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Ministerul Educației: Salariile din învăţământ vor fi plătite în 13 aprilie

Ministerul Educației: Salariile din învăţământ vor fi plătite în 13 aprilie

Ministerul Educaţiei Naţionale (MEN) anunţă că salariile din învăţământ aferente lunii martie vor fi plătite în data de 13 aprilie, timpul fiind necesar pentru întocmirea documentelor contabile, cu atât mai mult cu cât de la 1 martie 2018 trebuie aplicate majorări salariale.

Iulian Budușan 0 comentarii

Potrivit MEN, pentru toate unităţile aflate în subordine, finanţate de la bugetul de stat, data de primire a salariilor este 14 din luna curentă, pentru munca prestată în luna anterioară.

”Data de 14 nu este aleasă întâmplător ca zi de salariu, ci pentru că sistemul are nevoie de timpul fizic cuprins între zilele de 1 - 14 ale lunii pentru a pregăti documentele primare şi cele de plată. Volumul mare de muncă este dat de dimensiunea sistemului, numărul mare de unităţi de învăţământ şi de salariaţi”, arată MEN. 

Reprezentanţii MInisterului afirmă că, una aprilie este cu atât mai importantă, cu cât salariaţii din învăţământ beneficiază de o majorare salarială aplicată de la 1 martie 2018.

”Întocmirea documentelor contabile nu poate începe mai devreme de închiderea ultimei zile lucrătoare din luna pentru care se realizează plata”, mai anunţă MEN. 

Astfel, având în vedere că data de 14 aprilie este anul acesta într-o zi de sâmbătă, salariile vor fi plătite vineri, 13 aprilie.

Comentarii

loading...