Ministrul Monica Anisie  (Foto: Facebook)

Ministrul Monica Anisie (Foto: Facebook)

Ministrul Anisie spune că declarația ei legată de televizoare a fost înțeleasă greșit

Ministerul Educației și Cercetării a transmis un comunicat în care încearcă să clarifice declarația controversată a ministrului Monica Anisie, iar ministrul Educației abordează același subiect într-o postare pe Facebook.

Mihai Diac 0 comentarii

Ministerul Educației și Cercetării a transmis un comunicat pe tema modului cum au fost prezentate pe internet declarațiile ministrului Monica Anisie cu privire la folosirea televizoarelor de către elevi.

După cum se știe, Monica Anisie fusese întrebată cum pot fi ajutați să facă școală online copiii din locuințele care nu au curent electric. În răspunsul ei, ministrul făcuse referire și la o emisiune de televiziune, "TeleȘcoala" - fără să explice cum ar putea fi urmărită o emisiune la televizor, dacă o locuință nu are energie electrică.

Acum, comunicatul MEC afirmă că "afirmațiile vehiculate de diverse instituții mass-media reprezintă în același timp o atribuire eronată și o completă răstălmăcire a declarațiilor din emisiune".

Comunicatul transmis de MEC precizează următoarele:

"Corelarea afirmațiilor referitoare la emisiunea Teleșcoală cu o situație regretabilă în care se află o serie de elevi reprezintă o denaturare crasă, pe care ministrul educației și cercetării, Monica Cristina Anisie, o respinge categoric.

Fragmentul de dialog în cauză este următorul:

<< Moderator: Am identificat până la ora actuală soluții pentru fiecare copil, și pentru cei defavorizați, i-ați luat în calcul și pe cei care nu au curent electric acasă, deci nu au cum să se conecteze cu tableta la internet?

Monica Anisie: Bineînțeles că s-au luat și astfel de măsuri, încă din perioada în care am fost în situația de urgență și cu toții am stat acasă și am desfășurat cursurile în sistem online.

Acolo unde nu a existat această posibilitate, unitatea de învățământ a asigurat materiale de lucru pentru copii în așa fel încât să continue învățarea.

Mai mult decât atât, Ministerul Educației a realizat în parteneriat cu TVR programul TeleȘcoala, program prin care am continuat pregătirea elevilor pentru examenele naționale. Și acum știm cu toții foarte bine că aceste examene s-au desfășurat în condiții foarte bune, nu au existat probleme. Pot chiar să spun că au fost organizate mult mai bine decât în anii anteriori și elevii au putut să-și susțină examenele pentru care, de altfel, s-au pregătit aproape un an de zile>> ".

Comentarii

loading...