Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Foto: Arhivă

Foto: Arhivă

Ministrul Ecaterina Andronescu vrea ca și elevii din clasa I să poată fi lăsaţi repetenţi

Ministrul Ecaterina Andronescu a declarat, duminică, la un post de televiziune, că ea vrea să schimbe prevederile legale privind repetenţia în clasele primare, pentru a oferi și învăţătorului posibilitatea de a lăsa repetent un elev.

Mihai Diac 0 comentarii

Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, este de părere că actuala prevedere legală, care nu permite ca elevii din clasele mici să fie lăsați repetenți, reprezintă o greșeală.

„Din păcate este o prevedere legală. Până în clasa a III-a nu îi poate lăsa repetenţi, dar eu cred că trebuie să revenim asupra acestui lucru, pentru că iată unde suntem: ajungem la clasa a VIII-a şi atunci constatăm că nu ştiu să scrie bine, să calculeze şi 36% nu sunt în stare să ia 5 la evaluarea de la clasa a VIII-a. Obiectivele trebuie să le stabilim prin lege şi fişa postului profesorului”, a declarat, duminică seară, ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu.

Întrebată dacă actuala interdicție, de a nu lăsa repetent un elev de clasa I, este o greşeală, Andronescu a răspuns: „Categoric. (...) Te străduieşti mai mult să-l înveţi ce trebuie să-l înveţi”.

Potrivit Ordinului Ministerul Educaţiei nr. 5115/2014 - privind aprobarea Regulamentului de organizare şi funcţionare a unităţilor de învăţământ preuniversitar, la sfârşitul clasei pregătitoare şi la sfârşitul clasei I, elevii nu pot fi lăsaţi repetenţi. Elevii cu dificultăţi de învăţare vor rămâne în colectivele în care au învățat şi vor intra într-un program de remediere sau recuperare şcolară pe parcursul anului următor.

Comentarii

loading...