Foto: Arhivă

Foto: Arhivă

Ministrul Ecaterina Andronescu vrea clase separate pentru copiii cu probleme

Ministrul Educației, Ecaterina Andronescu, consideră că elevii care au dificultăţi de învăţare ar trebui să fie retrași dintre ceilalți și grupați în clase separate.

Mihai Diac 0 comentarii

Ministrul Ecaterina Andronescu susține că elevii cu dificultăţi de învăţare trebuie ori să fie integraţi în şcolile speciale deja existente, ori să fie retrași din clasele normale de la școlile lor și grupați în clase separate.

„Noi acum îi avem pe cei cu dificultăţi de învăţare, să îi numim aşa generic, împărţiţi în două categorii. Pe unii îi trimitem în şcolile speciale, iar alţii sunt în şcolile normale, integraţi în clasele normale. Acolo, din păcate, într-o foarte mică măsură reuşim să asigurăm profesori de sprijin pentru copiii integraţi în clasele normale şi atunci creăm dificultăţi la profesori", a declarat ministrul Educaţiei la postul Digi 24.

În opinia Ecaterinei Andronescu, o variantă de rezolvare a acestei probleme ar fi crearea unui "loc" special pentru copiii cu probleme, unde să existe și profesori de sprijin.

 "Şi mă gândeam dacă nu am putea să îi împărţim mai mulţi într-un loc şi să punem profesori de sprijin acolo. Adică aş vrea ca şi lor, celor integraţi în şcolile de masă, să le putem asigura profesori de sprijin”, a susținut ministrul Ecaterina Andronescu.

Adriana Săftoiu cere audierea lui Andronescu la Comisia pentru Drepturile Omului

Duminică, parlamentarul Adriana Săftoiu a anunţat că va cere audierea ministrului Ecaterina Andronescu în Comisia pentru Drepturile Omului din Camera Deputaţilor, pentru a da explicații despre propunerea ei controversată referitoare la copiii cu probleme.

"Andronescu. Ecaterina Andronescu. Vrea clase speciale pentru copiii cu cerinte educationale speciale. Este una dintre cele mai revoltătoare iniţiative. Sunt zeci de ani de când in țările model în sistemul educaţional efortul e pentru ca acești copii să fie integraţi în învăţământul de masă, iar învăţământul special să fie o excepţie. În loc să găsescă soluţii pentru ca acesti copii să aibă profesori de sprijin, integraţi în învăţământul de masă, Andronescu se scuză lamentabil si propune o măsură aberantă, nedreaptă, lipsită de orice responsabilitate faţă de aceşti copii", a avertizat deputata Adriana Săftoiu într-un mesaj postat pe Facebook.

"Doar pentru asta şi merită o moţiune! Şi apoi să speri că, odată plecată, nimănui nu îi va mai trece prin cap să o numească ministru al Educaţiei. PS: Până la moţiune, voi cere marţi, în Comisia pentru Drepturile Omului, audierea lui Andronescu. Prea grav ce vrea să facă", subliniază Adriana Săftoiu.

Criticile exprimate de Adriana Săftoiu la adresa ministrului Educației sunt urmate, pe Facebook, de mesaje contradictorii, unul dintre acestea acuzând-o pe Andronescu de "mentalități comuniste fasciste".

Comentarii

loading...