Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu: "Este foarte greu de crezut că vom putea recupera tot"

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, recunoaște că, pe timpul pandemiei, din cauza mutării cursurilor școlare în sistem online, calitatea actului de învățământ a scăzut foarte mult.

Mihai Diac 0 comentarii

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, recunoaște că, pe timpul pandemiei, din cauza desfășurării cursurilor școlare în sistem online, calitatea actului de învățământ a scăzut foarte mult.

"Cu siguranţă calitatea actului educaţional a scăzut foarte mult şi nu numai în România. A scăzut din motive structurale, predarea online în sine generează pierderi; şi din motive circumstanţiale, cum ar fi: dificil acces la internet, acces dificil la echipamente şi astfel de lucruri circumstanţiale. Ambele categorii de cauze au generat pierderi foarte mari, pierderi care vor trebui să fie recuperate în cea mai puternică măsură cu putinţă", a explicat ministrul Sorin Cîmpeanu la postul de televiziune Realitatea Plus.

"Pentru a recupera pierderile suferite de predarea online e nevoie de prezenţă fizică", adică de reînceperea cursurilor în clasă, a subliniat ministrul Educației.

Comentarii

loading...