21.3 C
București
miercuri, 17 aprilie 2024
AcasăSocialMinistrul Mediului spune că a vrut să mute urși din România în...

Ministrul Mediului spune că a vrut să mute urși din România în alte țări dar nu i-a vrut nimeni

Ministrul Graţiela Gavrilescu a spus, luni, că a trimis adrese către alţi miniştri din Europa pentru a transfera urşi din România, însă nimeni nu a dorit acest lucru.

“Am făcut adrese către toţi miniştrii Mediului, prin ambasadele noastre în ţările respective, astfel încât să putem să identificăm dacă cineva doreşte să ia un astfel de urs, să putem să facem un transfer. Nu a dorit nimeni. Mai mult decât atât, mulţi au spus că de o sută de ani nu mai au această specie”, a declarat ministrul Gavrilescu.

Gavrilescu a mai spus că este importantă protejarea vieţii oamenilor, dar trebuie protejat şi ursul, însă în România numărul de exemplare este mult mai mare decât ar trebui.

“În România se preconizează că sunt (…) peste 6.500 de carnivore mari – urs, pe scris, dar pentru că înmulţirea, din cauza schimbărilor climatice, se face nu o dată la doi ani, ci s-a făcut şi de două ori într-un an se preconizează că specia are cu 2-3 mii mai mult”, a declarat Graţiela Gavrilescu.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Donald Trump a afirmat că are „ o problemă reală” cu judecătorul din procesul său de la New York

Fostul preşedinte american Donald Trump a afirmat luni că are "o problemă reală" cu judecătorul la procesul său din New York, denunţând întreaga afacere...

Alin Burcea (ANAT): Ne vom zbate pentru înfiinţarea Agenţiei Naţionale pentru Turism, în subordinea premierului

Alin Burcea a spus că va solicita înfiinţarea Agenţiei Naţionale pentru Turism, organism care să se afle direct în subordinea premierului. "Ceea ce ne propunem...

Sorana Cîrstea, eliminată în primul tur la Stuttgart

Sorana Cîrstea părăsește turneul WTA 500 de la Stuttgart din prima rundă, după ce a fost învinsă, astăzi, în două seturi, de chinezoaica Qinwen...
Ultima oră
Pe aceeași temă