Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Ministrul Violeta Alexandru

Ministrul Violeta Alexandru

Ministrul Muncii promite că pensiile vor crește de la 1 septembrie dar nu spune cu cât

Ministrul Muncii şi Protecţiei Sociale, Violeta Alexandru, a anunțat că pensiile vor creşte "cu siguranţă" din data de 1 septembrie 2020, fără a indica însă procentul de majorare.

Mihai Diac 0 comentarii

"Pensiile vor creşte. Este şi o obligaţie şi o determinare pe care o avem ca, în pofida situaţiei generate de pandemie, cu efect direct asupra economiei, să facem ce trebuie făcut pentru ca românii să aibă pensiile crescute de la 1 septembrie şi acesta este un angajament ferm pe care Guvernul îl face", a susținut ministrul Muncii, Violeta Alexandru, cu prilejul unei vizite efectuate la Alba Iulia.

Violeta Alexandru a refuzat însă să precizeze cu ce sumă sau cu ce procent vor fi mărite pensiile, întrucât "mai avem câteva zile până când Ministerul Finanţelor va termina evaluarea".

"Aştept ca Ministerul Finanţelor să ne pună la dispoziţie evaluarea necesară cu privire la încasările în buget în această perioadă deosebit de dificilă din economie şi, în funcţie de ceea ce găsim, cu toată transparenţa, vom explica ce se poate face, în ce calendar", a explicat ministrul Muncii.

Nu este pentru prima dată când ministrul Muncii, Violeta Alexandru, afirmă că procentul de mărire a pensiilor se decide la Ministerul de Finanțe, condus de Florin Cîțu. Acesta, la rândul lui, a declarat că procentul de mărire va fi decis de premierul Ludovic Orban.

Comentarii

loading...