21.4 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSocialMinistrul Sanatatii are în vedere modificări drastice în organizarea Spitalului de Arși

Ministrul Sanatatii are în vedere modificări drastice în organizarea Spitalului de Arși

Pintea a subliniat ca deocamdata nu se discuta despre demiterea conducerii.

“Poate reputatia spitalului a fost pe nedrept stricata, nu se stie de ce si cum. Problemele celelalte, legate de partea financiara, vor fi rezolvate, cu ajutorul Primariei Sectorului 1, cu ajutorul Ministerului Sanatatii, cu ajutorul CNAS. Deci, eu cred ca acesta este un moment zero. Chestiunile administrative le vom discuta altfel, nu in fata presei, pentru ca vor fi niste masuri administrative, dar pana una, alta, acest spital trebuie sa trateze pacienti”, a declarat ministrul Sanatatii, citat de news.ro.

Intrebata daca ia in calcul demiterea conducerii spitalului, Sorina Pintea a raspuns: “Deocamdata, nu discutam despre asta. O demitere se face in urma unei evaluari, evaluarea tuturor. Bineinteles, eu am evaluarea mea, am venit, am discutat cu cei de aici, cu zona medicala, medicii din acest spital. Si, repet, acesti oameni trebuie sa munceasca. Au in grija foarte multi pacienti cu foarte multe probleme. Asta este cel mai important in acest moment”.

Ea a precizat ca nu s-a discutat despre salarii, ci doar de viitorul regulament al sporurilor. “Le-am explicat cateva lucruri, dar pentru ei a fost mai importanta comunicarea. Cred ca asta a lipsit sau poate ca asteptau sa venim in intampinarea lor, am gresit si noi ca si minister”, a adaugat Pintea.

Ministrul Sanatatii a spus, despre datoria de un milion de lei, ca problema este partial rezolvata, cu sprijinul Primariei Sectorului 1.

Sorina Pintea a mentionat ca, teoretic, nu s-au facut servicii medicale din cauza inchiderii sectiei de Terapie Intensiva pentru renovare, dar si din alte cauze.

“Pana una, alta, daca nu prestezi serviciul medical, nu ai de unde sa incasezi banii. Au fost niste chestiuni care au fost lasate si care au trenat, dar astea se vor rezolva”, a completat ea.

Ministrul Sanatatii a subliniat ca salariile au fost virate si ca nu se pune problema platii acestora.

Cele mai citite

Surpriză la turneul de la Miami! Carlos Alcaraz, eliminat în „sferturi”

Carlos Alcaraz a fost eliminat în sferturile de finală ale turneului ATP Masters 1.000 de la Miami, după ce a fost învins de bulgarul...

România aniversează 20 de ani de apartenență la NATO. Mesajul președintelui Klaus Iohannis

La celebrarea a 20 de ani de la aderarea României la Organizaţia Tratatului Atlanticului de Nord, președintele Klaus Iohannis a declarat că NATO este...

Deca, vizită în Sibiu. Agenda ministrului Educației

Ministrul Educației, Ligia Deca, efectuează astăzi o vizită în județul Sibiu. Vizita include participarea la *Gala performanței învățământului preuniversitar din Sibiu, vizitarea a două școli...
Ultima oră
Pe aceeași temă