Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Foto Arhiva

Foto Arhiva

Ministrul Sănătăţii despre salarii: Lucrurile se vor echilibra

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a declarat joi că situaţia salariilor mai multor categorii profesionale se va echilibra, menţionând că a depus la Camera Deputaţilor câteva amendamente la Ordonanţa 91, adoptată în decembrie, care "ar regulariza cât de cât lucrurile".

Rl online 0 comentarii

Este vorba de Ordonanţa de urgenţă nr. 91 din 6 decembrie 2017 pentru modificarea şi completarea Legii-cadru nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice.

"Vizavi de Legea salarizării, noi am depus la Camera Deputaţilor câteva amendamente care credem noi că ar ajusta sau ar regulariza cât de cât lucrurile. De asemenea, regulamentul sporurilor cu primele opt anexe este postat deja pe site-ul ministerului, mai avem o anexă asupra căreia trebuie să mai discutăm şi merg acum să mă întâlnesc cu cei de la Sanitas. Eu zic că lucrurile se vor echilibra şi nu numai biologii, chimiştii, farmaciştii, este vorba şi de alte categorii profesionale pe care noi vrem să le echilibrăm. Şi chiar medicii. De exemplu, şeful de secţie avea un salariu mai mic în lege decât al unui medic primar şi atunci şi aceste lucruri le-am reglat", a precizat Pintea la Palatul Parlamentului, unde a participat la Adunarea Generală a Consiliilor Judeţene din România.

Precizările ministrului Sănătăţii au survenit unei întrebări pe această temă, în contextul unui memoriu al biochimiştilor, care spun că ar fi nevoie de o reanalizare şi o modificare a legii salarizării, pentru că ei nu au primit creşteri salariale suficiente şi e o diferenţă de salarizare între ei şi medicii biologi.

Comentarii

loading...