Felix Stroe

Felix Stroe

Ministrul Transporturilor, Felix Stroe: Vom monta sisteme de siguranță la metrou

Ministrul Transporturilor, Felix Stroe, a anunțat joi, la Parlament, că în anul 2018 vor fi instalate sisteme suplimentare de siguranță pentru călătorii de la metrou.

Mihai Diac 0 comentarii

Montarea sistemelor de siguranţă pentru călătorii care circulă cu metroul ar putea începe în trimestrul al doilea din 2018, a declarat, joi, ministrul Transporturilor, Felix Stroe, la audierile din comisiile reunite de Buget -Finanţe.

Audierea a avut loc cu ocazia dezbaterii proiectului de buget al Ministerului Transporturilor aferent anului 2018.

Decizia de a monta noi sisteme de siguranță a fost anunțată după crima de la metroul din București, a cărei victimă a fost o fată de 25 de ani.

Ministrul Stroe a precizat că, în zilele următoare, va fi prezentată suma necesară pentru achiziţia şi montarea unor astfel de sisteme, urmând să se apeleze la fondurile europene nerambursabile.

"În cursul acestei săptămâni - pentru noi săptămâna se încheie duminică noaptea - vom prezenta suma de care avem nevoie, o vom identifica categoric ca şi finanţare în fonduri europene nerambursabile şi vom merge la bănci pentru a lua cofinanţarea. Deci, este o preocupare foarte urgentă a noastră de a identifica sumele necesare pentru a monta aceste sisteme. Estimez că începând cu trimestrul II al anului 2018 vom începe să montăm şi asemenea sisteme'', a spus ministrul Transporturilor, răspunzând unei întrebări în acest sens.

Comentarii

loading...