Lia Olguța Vasilescu

Lia Olguța Vasilescu

Monica Pop despre Lia Olguța Vasilescu: A spus că n-o impresionează nicio grevă în Sănătate

Medicul Monica Pop a declarat, luni, că ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu, ar fi spus că nu o "impresionează nicio grevă în sănătate", informează Mediafax.

Mihai Diac 0 comentarii

Directorul Spitalului de Oftalmologie din Capitală, Monica Pop, a declarat că, în cadrul negocierilor de la Palatul Victoria între managerii de spitale şi premierul Viorica Dăncilă, s-au discutat situaţiile fiecărui tip de spital, fiind luată măsura creării unui grup de lucru la nivel guvernamental.

"Doamna prim-ministru a propus în mod foarte corect să se facă un grup de lucru de câţiva manageri, pentru că la întâlnire au fost foarte mulţi, cred că erau 600 în sală, poate şi directori medicali sau administrativi, dar erau foarte, foarte mulţi. Poate erau o mie. Premierul a întrebat despre fiecare şi fiecare manager care are probleme s-a ridicat să spună ce probleme are. Asta cu grupul de lucru e un lucru foarte deosebit. Mie mi se pare absolut inadmisibil să aibă sporuri egale medicii din spitale. La spitalul din Făurei sau nu ştiu care, unde doctorul de gardă face exclusiv triaj, dar nu face el intervenţia, nu e normal să aibă acelaşi spor pe care îl are doctorul care lucrează şi care moare lângă bolnav", a declarat Monica Pop, la ieşirea de la Guvern.

Directorul Spitalului de Oftalmologie din Bucureşti a mai spus că legea salarizării este, în principiu, o lege bună, pentru că a crescut nivelul veniturilor pentru foarte multe categorii de salariaţi din sănătate, fiind prima dată când se întâmplă aşa ceva.

"Doamna Olguţa Vasilescu a spus că cifra nu se poate modifica, dar noi am propus modificare şi am spus în ce sens, nu e normal să fie absolut egale sporuri egale la medici. Pentru că nu fac acelaşi lucru. Ar trebui ca cei care fac triaj în spitale să aibă spor 10 la sută sau 15 la sută şi spor mai mare cei care lucrează într-adevăr sau care salvează vieţi. (...) Doamna Olguţa Vasilescu a spus, dacă îmi aduc aminte bine şi cred că da, că nu impresionează nicio grevă şi că orice grevă ar fi, asta este situaţia. Că a fost o modificare substanţială de salarizare, niciodată nu o să poată fi mulţumită toată lumea", a completat Monica Pop.

Aceasta a mai precizat că la discuţii au participat, în afară de premierul Viorica Dăncilă, ministrul Sănătăţii Sorina Pintea, ministrul Muncii Lia Olguţa Vasilescu, consilierul de stat Sevil Shhaideh şi consilierul de stat al premierului Darius Vâlcov.

Ministrul de Finanţe, Eugen Teodorovici, nu a fost prezent la discuţii.

Având în vedere numărul ridicat de manageri de spitale care s-a prezentat, luni, la Guvern, pentru a discuta cu premierul pe tema salariilor, s-au creat cozi la intrarea în Palatul Victoria, fiind necesar ca toţi cei prezenţi să treacă prin filtrul de securitate.

Comentarii

loading...