Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Monumentul Ostaşului Român Necunoscut din Miercurea Ciuc, reabilitat de Primărie

Monumentul Ostaşului Român Necunoscut din Miercurea Ciuc, reabilitat de Primărie

Monumentul Ostaşului Român Necunoscut din Miercurea Ciuc, aflat într-o stare avansată de degradare, a intrat în reabilitare, muncipalitatea alocând fonduri în acest sens, în urma numeroaselor semnale primite de la reprezentanţii comunităţii româneşti sau de la simpli cetăţeni.

Rl online 0 comentarii

Viceprimarul municipiului Miercurea Ciuc, Fuleki Zoltan, a declarat pentru Agerpres că monumentul începuse să fie un pericol pentru copiii care se jucau în zonă, întrucât se puteau întâmpla accidente, iar starea avansată de deteriorare afecta şi aspectul urbei, ţinând cont că acesta se află în centrul oraşului.

Potrivit sursei citate, "monumentul va fi reabilitat şi reparat în forma iniţială, cum l-a proiectat sculptorul", lucrările fiind începute de câteva zile, după ce s-au obţinut toate avizele în acest sens.

Fuleki Zoltan a mai spus că valoarea proiectului de reabilitare se ridică la aproximativ 120.000 lei, lucrările urmând să fie finalizate în a doua parte a lunii octombrie.

La rândul său, consilierul liberal Marius Ţepeluş, care a făcut demersuri pentru reabilitarea monumentului, şi-a exprimat bucuria că acestuia i se acordă atenţia cuvenită în anul Centenarului Marii Uniri şi a mulţumit Primăriei Miercurea Ciuc pentru finanţarea lucrărilor.

"Pentru a dimensiona bucuria realizării proiectului de reabilitare a Statuii Ostaşului Necunoscut din oraşul nostru, pot spune fără să greşesc, că este cea care îmi dă sentimentul de împlinire a unui mandat de consilier local. Am spus-o de fiecare dată că numai cu implicare, argumente serioase şi cu oameni potriviţi pot fi iniţiate şi finalizate proiectele ce deservesc interesele generale ale comunităţii, motiv pentru care mulţumesc primăriei Miercurea Ciuc pentru finanţarea şi demararea lucrărilor de reabilitare. Bucuria este cu atât mai mare cu cât, la împlinirea a 100 de ani de la Marea Unire, era momentul oportun de a se acorda atenţia cuvenită acestei statui, pentru a putea sărbători aşa cum se cuvine, gloria şi personalităţile emblematice ale celor care au desăvârşit unitatea tuturor românilor, în jurul unui monument reprezentativ pentru comunitatea din Miercurea Ciuc", a declarat Marius Ţepeluş, pentru AGERPRES.

De asemenea, prefectul Harghitei, Jean-Adrian Andrei, a precizat că a solicitat reprezentanţilor Primăriei Miercurea Ciuc realizarea unei zone de protecţie în jurul monumentului, pentru a nu mai fi deteriorat de tinerii care merg cu skateboardul în faţa statuii şi pentru evitarea situaţiilor similare celei din primăvara acestui an, când, cu prilejul unei serbări câmpeneşti, au fost amplasate toalete ecologice în imediata apropiere a statuii.

Monumentul Ostaşului Român Necunoscut este locul unde au loc majoritatea ceremonialelor organizate la Miercurea Ciuc cu prilejul zilelor naţionale, inclusiv 1 Decembrie.

Comentarii

loading...