Foto: Inquam

Foto: Inquam

Mulți profesori neimunizați

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat că 50% dintre cadrele didactice s-au vaccinat, dar procentul real din preuniversitar este de sub 25%.

Laurențiu Mușoiu 0 comentarii

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat că 50% din cadrele didactice s-au vaccinat deja, iar cei care vor dori vor putea să se vaccineze în centrele dedicate şi după data limită de 10 martie.

Sorin Cîmpeanu a declarat, în cadrul unei emisiuni difuzate luni la Digi 24, că 58.000 - 59.000 de persoane din învăţământ, care şi-au declarat disponibilitatea de vaccinare, s-au imunizat deja, majoritatea fiind cadre didactice.

"Suntem deja la 33% astăzi din personalul din învăţământ, care sunt 350.000 de persoane, iar dacă ne raportăm la cadre didactice, suntem la 50% din cadre didactice vaccinate. În condiţiile acestea, sunt optimist că vom putea avea o siguranţă sanitară în şcoli care să ne permită să organizăm examenele naţionale", a afirmat ministrul Educaţiei.

Potrivit datelor din teritoriu, obținute de cotidianul național “România liberă”, au existat mai multe cadre didactice care initial și-au arătat disponibilitatea la imunizare împotriva Sars Cov 2, dar, ulterior, nu s-au mai vaccinat.

Astfel, în sistemul de învățământ preuniversitar, procentul de cadre didactice vaccinate ar fi sub 25%, conform unui calcul matematic simplu.

 

Campania continuă

Ministrul Educației a mai precizat că profesorii care vor dori vor putea să se vaccineze şi peste cifra de 60.000 anunţată iniţial, dar şi după data de 10 martie, când se va încheia campania pentru personalul din învăţământ.

Între timp, tot mai multe unități de învățământ preuniversitar sunt nevoite să suspende cursurile cu prezență fizică.

Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă (CMBSU) a decis, în şedinţa de ieri, suspendarea cursurilor cu prezenţă fizică la Şcoala Gimnazială nr. 20 din Sectorul 3 pentru o perioadă de 14 zile, până pe 22 martie inclusiv, având în vedere că în unitatea şcolară s-au înregistrat mai multe cazuri de COVID-19.

Conform hotărârii CMBSU, pe perioada suspendării, procesul de învăţământ la această unitate se va desfăşura în sistem online.

Un nou focar COVID a fost anunţat, marţi,și de DSP Timiş, la Şcoala gimnazială din comuna Maşcloc, unde cinci angajaţi au fost testaţi pozitiv, în timp ce focarul dintr-o firmă timişoreană, cu cinci persoane, a fost închis.

Au rămas active 18 focare cu 254 de persoane în observaţie epidemiologică, numărul contacţilor din focare fiind în creştere faţă de raportarea anterioară.

Potrivit ultimei raportări a Ministerului Educației, în perioada 1 - 5 martie 2021, în sistemul național de învățământ preuniversitar s-au înregistrat:

    263 de infectări în rândul elevilor;

    380 de infectări în rândul personalului didactic, didactic auxiliar și nedidactic;

    293 de clase/grupe au suspendat activitatea.

Comentarii

loading...