12 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSocialFăgăraş: Trupurile a doi turiști dispăruţi au fost localizate din elicopter. Este...

Făgăraş: Trupurile a doi turiști dispăruţi au fost localizate din elicopter. Este căutat încă unul

UPDATE 21,00: Trupurile a doi dintre turiștii dispăruți au fost localizate din elicopter și se încearcă recuperarea acestora.

Pe de altă parte, continuă căutările pentru găsirea și a celui de-al treilea turist dispărut.

—————————————

Preşedintele Asociaţiei Naţionale a Salvatorilor Montani din România, Sabin Cornoiu, a declarat, pentru Mediafax, că cele trei persoane din Iaşi sunt dispărute de o săptămână. Căutările au început abia de Paşti, după ce familia unuia dintre ei a cerut ajutor deoarece nu a mai putut lua legătura cu turiştii.

Cornoiu a declarat că familiile turiştilor nu au anunţat mai devreme dispariţia acestora deoarece obişnuiau să plece pe perioade mai lungi şi reveneau fără probleme.

Turiştii dispăruţi sunt căutaţi cu elicopterul, întrucât salvamontiştii nu pot interveni altfel din cauza pericolului mare de avalanşe.

”Salvamontiştii au observat din elicopter avalanşe scurte în Munţii Făgăraş şi nu îşi dau seama unde să trimită echipajele”, a adăugat preşedintele Asociaţiei Naţionale a Salvatorilor Montani din România.

Cele mai citite

Sărbătoare în inima Bărăganului! Unirea Slobozia, prima promovată în Liga 1

Unirea Slobozia s-a impus cu scorul de 1-0 în deplasarea de la CS Mioveni, în etapa a șasea a play-off-ului Ligii a 2-a, și...

Marcel Ciolacu vrea să-i recompenseze pe elevii români care au performat la Concursul Internaţional “National Space Society – NASA Space Settlement Contest”

Premierul Marcel Ciolacu i-a felicitat pe elevii români premiaţi la Concursul Internaţional "National Space Society - NASA Space Settlement Contest", el afirmând că aceştia...

Gigantul german BASF are un nou CEO

Markus Kamieth a fost numit preşedinte al Consiliului de Administraţie al conglomeratului german BASF SE, a informat compania prin intermediul unui comunicat transmis către...
Ultima oră
Pe aceeași temă