21.4 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSocialMureş: Trei bărbaţi bănuiţi că au vânat ilegal urşi bruni, au fost...

Mureş: Trei bărbaţi bănuiţi că au vânat ilegal urşi bruni, au fost reţinuţi

Poliţiştii Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase din cadrul IPJ Mureş au făcut, joi, nouă percheziţii în judeţele Mureş şi Sibiu, la locuinţele a şapte bărbaţi cu vârste cuprinse între 34 şi 72 de ani, bănuiţi că ar fi vânat, în mod ilegal, trei exemplare din specia urs brun, strict protejată de lege, precum şi din alte specii de vânat, cu scopul de a vinde astfel de produse.

În urma percheziţiilor, au fost identificate o armă neletală, pentru care persoana în cauză nu deţinea permis de port armă, o armă letală cu glonţ, muniţie letală, un craniu de urs, 67 trofee de cerb şi căprior, carne de vânat, nouă cuţite de dimensiuni mari, o suliţă artizanală, precum şi alte bunuri.

Trei persoane au fost reţinute, urmând ca vineri să fie prezentate Parchetului de pe lângă Judecătoria Sighişoara, cu propunere de arestare preventivă.

Prejudiciul este estimat la peste 120.000 de euro, poliţiştii găsind la precheziţii, pe lângă un craniu de urs, zeci de trofee de cerb şi căprior.

 

Cele mai citite

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...

Peste 6000 de elevi s-au înscris la finala națională a concursului european de educație financiară European Money Quiz

Peste 6.260 de elevi, cu vârsta între 13-15 ani, din 390 de școli, licee și colegii de la nivel național s-au înscris la ediția...

Nicolae Ciucă, la 20 de ani de la aderarea României la NATO: „Aceste două decenii au reprezentat cea mai bună perioadă din istoria noastră”

Preşedintele Senatului, liderul PNL Nicolae Ciucă, a evidenţiat, vineri, într-un mesaj transmis cu prilejul împlinirii a 20 de ani de la admiterea României în...
Ultima oră
Pe aceeași temă