13.9 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSocialNELU IORDACHE ȘI LUCIAN BOGZA RECLAMAȚI DE LOCUITORII SECTORULUI 5 PENTRU POLUARE

NELU IORDACHE ȘI LUCIAN BOGZA RECLAMAȚI DE LOCUITORII SECTORULUI 5 PENTRU POLUARE

După valul de reclamații provenite din Tunari și a celor provenite din Oltenița, Călărași un nou val de reclamații din partea cetățenilor din sectorul 5 al Bucureștiului, asfixiați de miros și poluare făcute împotriva lui Nelu Iordache, sunt aduse la cunoștința Președintelui României, Primului Ministru, Guvernanților, Poliției Române și autorităților de control din domeniul protecției mediului. 

De această dată, îndrăzneala afaceristului susținută de Directorul societății Fapte S.A., deținută de Primăria Sectorului 5 depășește orice limită, cetățenii din zonele Autogara Filaret, Piața Libertății, Strada Gazelei, Strada Doctor Constantin Istrati, acuzând plasarea unei zone de transfer a deșeurilor chiar între blocuri pe strada Doctor Constantin Istrati nr. 52-54, în plin centru rezidențial al cartierului Filaret.

Împreună cu Lucian Bogza, Directorul societății Fapte S.A., societate ce apartine Primăriei Sectorului 5, Nelu Iordache a organizat o bază ascunsă de descarcare a deșeurilor din camioane mici aparținând salubrității și încărcarea în camioane mari neadaptate pentru acest tip de transport a deșeurilor menajere produse de cetățenii din sectorul 5, creând o adevarată zonă de pericol care împrăștie nori de praf toxici la toate blocurile din jur și care se extind în tot sectorul, în funcție de direcția vântului.

Ascunzându-se de ochii cetățenilor și cei ai presei, această activitate ilegală se desfășoară pe strada Doctor Constantin Istrati nr. 52-54, în interiorul unei curți cu imobile demolate și nu deține absolut nicio autorizație de la Direcția de Sănătate Publică București, de la Agenția de Protecție a Mediului, de la Inspectoratul General pentru Situații de Urgență sau de la alte autorități punând într-un pericol extrem viața și sănătatea oamenilor din jur.

Revoltați de amplasarea unei bombe ecologice de transfer a deșeurilor, în plin sector 5 de către Nelu Iordache si Lucian Bogza, Directorul societății Fapte S.A., societate ce aparține Primăriei Sectorului 5, oamenii din jur au luat atitudine solicitând Președintelui României, Primului Ministru, Guvernanților și  autorităților închiderea imediată a focarului de infecție.

“Nu vom permite niciodată amplasarea acestui focar de infecție în centrul unui cartier rezidențial cum este cartierul nostru, care să ne afecteze viețile și sănătatea. Vom merge toți în fața Primăriei sectorului 5, la domnul Primar Daniel Florea, să vedem ce spune.”arată cetățenii indignați adunați în fața locației din strada Doctor Constantin Istrati nr. 52-54.

 

PETIȚIA CETĂȚENILOR ESTE ADRESATĂ MINISTRULULUI DE INTERNE VELEA SI POLIȚIEI ROMÂNE SOLICITÂND OPRIREA CAMIONELOR CU DEȘEURI CARE IES DIN STRADA ISTRATI NR. 52-54

 

Mirosul insuportabil, norii de praf toxici care se ridică în strada Doctor Constantin Istrati nr. 52-54, au determinat cetățenii să sesiseze si Poliția Română, văzând în numeroase rânduri cum din camioanele mari încărcate cu deșeuri se scurge o zeamă toxică împrăștiată în jurul locației dar și pe străzile din cartier care duc spre Călărași.

„Cu toții știm că deșeurile care poartă substanțe lichide nu se pot descărca din camioanele mici odată colectate de la cetățeni decât în locuri special amenajate.

Tirurile mari nu sunt amenajate să transporte zeci de tone de deșeuri amestecate cu substanțe lichide deoarece acestea se împrăștie în mediul înconjurător provocând mirosuri, poluare și daune imense.” mai arată cetățenii din cartierul Filaret.

În acest fel, gunoiele sunt preluate din sectoarele Bucureștiului și îngropate la Oltenița, Călărași în apropierea Dunării determinând o poluare iremediabilă și o distrugere a ecosistemelor.

Motivând o activitate fictivă de reciclare a deșeurilor la Utiltrailer din Calarași în spatele căruia se află Nelu Iordache, acesta transmite către primăriile din București o falsă situație a materialelor reciclate. Aceste primării, la rândul lor introduc prin complicitatea funcționarilor publici în raportările făcute către Ministerul Mediului și alte instituții de resort, în mod intenționat, date false și eronate urmărind prin aceasta îmbunătățirea rezultatelor finaciare ale autorității publice cât și motivarea plății sumelor imense de la bugetul local către Utiltrailer sau Cassano Metal.

 

NELU IORDACHE PROMITE NOI MANDATE PENTRU PRIMARII DIN SECTOARELE

 BUCUREȘTIULUI ÎN SCHIMBUL GUNOIULUI

 

Aceștia acuză că este de fapt vorba de o modalitate prin care banii publici ai administrațiilor locale din București și Ilfov ar fi dirijați către campaniile electorale și către buzunarele oamenilor politici. Mai mult, cetățenii susțin că Nelu Iordache promite noi mandate pentru primarii din sectoarele Bucureștiului în schimbul gunoiului produs în sectoare și plătit de primării la prețuri exorbitante.

Cetățenii sectorului 5 al capitalei spun că sunt semnate contracte de mai multe milioane de euro – fără a fi organizată o licitație publică potrivit prevederilor legii – între primăriile de sector și societățile Utiltrailer și Cassano Metal.

Mai mult, cetățenii susțin că această afacere “este protejată la nivel înalt”- guvernativ si că sunt depuse de mai mult timp plângeri la parchet pentru aceste infracțiuni dar până în acest moment nu au auzit nimic, că s-ar fi mișcat ceva.

Redăm în integralitate, mai jos, petiția cetățenilor din sectorul 5 al capitalei adresată Președintelui României, Primului Ministru, Guvernanților, autorităților de mediu, autorităților din domeniul protecție publice, autorităților din Ministerul Sănătății ublice cât și redacției noastre.

 

Cele mai citite

Tânărul ce dispăruse acum zece zile în acumularea de la Sântămăria Orlea, de lângă Haţeg, a fost găsit și scos din apă

Tânărul dat dispărut, în urmă cu zece zile, în acumularea de la Sântămăria Orlea, de lângă Haţeg, a fost găsit şi extras din apă...

Sepsi-FCSB 2-2 și titlul se amână în SuperLiga I

Sepsi OSK Sfântu Gheorghe a terminat la egalitate cu FCSB, 2-2 (1-2), miercuri seara, pe teren propriu, într-o partidă din etapa a şasea a...

CSM a respins suspendarea judecătoarei Ancuța Popoviciu din funcție

Consiliul Superior al Magistraturii(CSM) a respins suspendarea Ancuței Popoviciu din funcţie, asa cum ceruse Inspecția Judiciară, potrivit europafm.ro. Săptămâna trecută, chiar judecătoarea ceruse să se...
Ultima oră
Pe aceeași temă