14.6 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSocialNereguli grave, descoperite după un control la IGPR şi Poliţia Capitalei

Nereguli grave, descoperite după un control la IGPR şi Poliţia Capitalei

Printre acestea s-ar număra diverse petiții clasate, deși aspectele sesizate erau de natură penală, lucrări penale cu autor necunoscut rămase la stadiul de sesizare, dar şi rețineri fără ca persoana respectivă să fie introdusă efectiv în arest. 

Conform surselor ecopolitic.ro,  controalele efectuate la diverse subunități din cadrul DGPMB au scos la iveală metoda prin care se tergiversa cercetarea unor fapte de natură penală, în situaţia în care petiţiile erau fie înregistrate târziu în evidenţele penale, fie erau chiar clasate în cadrul subunităţilor de poliţie şi rămâneau netrimise către unităţile de Parchet spre înregistrare.

Prin raportul de control s-ar fi dispus însă reînregistrarea acestora în evidența lucrărilor penale și sesizarea unităților de parchet competente, în vederea atribuirii numerelor unice.

Conform acelorași surse, s-a constatat faptul că în majoritatea lucrărilor penale cu autor necunoscut cercetările erau efectuate cu superficialitate sau lipseau cu desăvârşire, multe dintre ele rămânând la stadiul de sesizare și începere a urmăririi penale ,,in rem”. S-ar mai fi remarcat o atitudine pasivă a lucrătorilor de poliție în ceea ce privește scopul, epuizarea și finalitatea cercetărilor în cauzele cu AN(autori necunoscuți), aceștia nemaiîndeplinind un rol activ în faza de urmărire penală.

Mai mult, scriu cei de la ecopolitic.ro, pentru a crește în statistici numărul persoanelor reținute, la nivelul DGPMB s-ar practica reținerea, urmată la scurt timp de punerea în libertate (pe bază de ordonanță) a persoanei reținute, fără ca persoana reținută să fie introdusă efectiv în arest și fără a se propune arestarea preventivă a acesteia.  În cele mai multe dintre aceste situații, motivele invocate în ordonanța de reținere că impun luarea măsurii reținerii, nu rezultă din probatoriu.

 

Cele mai citite

Sorin Grindeanu, la Abu Dhabi: „România îşi doreşte expertiză şi finanţare din partea Emiratelor Arabe Unite”

Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Sorin Grindeanu, a discutat, joi, la Abu Dhabi, despre extinderea parteneriatului dintre România şi Emiratele Arabe Unite, ţara noastră dorind...

Marseille, Atalanta, AS Roma și Bayer Leverkusen s-au calificat în „careul de ași” al Europa League

Olympique Marseille, Atalanta Bergamo, AS Roma și Bayer Leverkusen s-au calificat joi seară în semifinalele Europa League, după meciurile din manşa secundă a „sferturilor”. Liverpool...

Taylor Swift, atac la adresa lui Kim Kardashian? “thanK you aIMee”

Swift, în vârstă de 34 de ani, și-a surprins fanii în primele ore ale zilei de 19 aprilie, după ce a lansat un album...
Ultima oră
Pe aceeași temă