Foto: Facebook

Foto: Facebook

Nicușor Dan propune dezvoltarea rețelei de tramvaie

Nicușor Dan a lansat în dezbatere publică, pe internet, "Strategia pentru tramvaie", despre care precizează că face parte dintr-un document mai amplu referitor la transportul public.

Mihai Diac 0 comentarii

"Strategia pentru tramvaie" a fost pusă în dezbatere de Nicușor Dan vineri, 17 ianuarie, iar până a doua zi, sâmbătă, a generat pe internet 364 de comentarii și 179 de distribuiri.

Potrivit acestui document, STB avea, la nivelul anului 2018, un număr de 486 de tramvaie, toate în stare de funcționare.

Flota de tramvaie din București ar urma să fie completată, în anul 2020, cu încă 100 de tramvaie noi, pe baza unei licitații care a fost contestată dar este "în curs de soluționare", precizează documentul difuzat de Nicușor Dan.

"Prima etapă (primii doi ani) vizează: a) conectarea zonei de birouri Pipera și b) conectarea liniilor care vin din cartiere și se opresc nejustificat în centru. Se mărește astfel densitatea transportului public de capacitate mare care străbate centrul, creându-se cinci diagonale", explică, pe Facebook, Nicușor Dan.

Comentarii

loading...