13.6 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSocialNicușor Dan: ,,Susţinem micii producători din jurul Bucureştiului''

Nicușor Dan: ,,Susţinem micii producători din jurul Bucureştiului”

Nicuşor Dan a anunțat că administraţia din Bucureşti va identifica spaţii în aer liber în care micii producători agricoli să continue să îşi vândă produsele.

„Legumele, fructele şi lactatele produse în comunele limitrofe Capitalei trebuie să-şi găsească loc în continuare pe piaţa bucureşteană”, spune Nicuşor Dan.

Acesta a mai transmis într-o postare pe Facebook că: „Pentru a-i ajuta pe producătorii agricoli care nu-şi vor putea vinde marfa în pieţele închise din Capitală (a căror funcţionare va fi temporar suspendată pentru a limita răspândirea COVID-19), municipalitatea bucureşteană va amenaja pieţe volante şi spaţii deschise suplimentare. Identificăm zilele viitoare locaţiile şi le anunţăm din timp. Legumele, fructele şi lactatele produse în comunele limitrofe Capitalei trebuie să-şi găsească loc în continuare pe piaţa bucureşteană”.

Decizia a fost luată împreună cu premierul Ludovic Orban în urma unei discuţii telefonice, iar măsura este una „specială pentru susţinerea micilor producători din jurul Bucureştiului şi a bucureştenilor care cumpără astfel de produse de pe piaţa ţărănească”.

Premierul Orban a avut în cursul zilei de astăzi, discuţii cu mai mulţi primari cărora le-a solicitat să găsească soluţii astfel încât producătorii să poată să-şi continue activitatea şi după 9 noiembrie, dată la care pieţele din spaţii interioare vor fi închise ca măsură de limitare a răspândirii virusului SARS-CoV-2.

Cele mai citite

Universitatea Craiova, primul eșec cu Gâlcă pe bancă! Oltenii au fost surclasați pe teren propriu de CFR Cluj

Universitatea Craiova a pierdut pe teren propriu în fața celor de la CFR Cluj cu scorul de 0-1, în etapa a șasea a play-off-ului...

Cultură de canabis, descoperită într-o comună din Călărași. Un bărbat a fost reținut de procurorii DIICOT

Un bărbat a fost reţinut, joi, de procurorii DIICOT, după ce ar fi iniţiat şi dezvoltat, într-o comună din judeţul Călăraşi, două culturi de...

Cutremur produs în zona seismică Vrancea, în această dimineață

Un cutremur cu magnitudinea de 3,5 grade pe Richter s-a produs, vineri dimineaţa, la ora locală 2:05, în judeţul Buzău, zona seismică Vrancea, potrivit...
Ultima oră
Pe aceeași temă