Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Noi metode de aprobare a prețurilor la medicamente

Noi metode de aprobare a prețurilor la medicamente

Prin intermediul unui sistem informatic, Ministerul Sănătății le va oferi deținătorilor de autorizații de punere pe piață posibilitatea de a depune în sistem online dosarele pentru aprobarea prețurilor la medicamentele de uz uman.

Elena Marinescu 0 comentarii

Această procedură se va realiza prin intermediul Punctului de Contact Unic electronic (PCUe), gestionat de către Agenția pentru Agenda Digitală a României, instituție publică în subordinea Ministerului Comunicațiilor și Societății Informaționale, disponibil la adresa www.edirect.e-guvernare.ro. Astfel, autorităţile speră că va fi diminuat timpul de așteptare, se va păstra ordinea în soluționarea dosarelor de preț și se va elimina posibilitatea producerii de erori umane în analiza dosarelor. De asemenea, această platformă informatică permite crearea unui istoric centralizat al comunicării dintre Ministerul Sănătății și mediul de afaceri. Mai mult, are prevăzut și un sistem de notificări privind soluționarea solicitărilor în termenul legal.

“Avem nevoie de mai multe măsuri de debirocratizare a sistemului de sănătate și aceasta este una dintre ele. Acest  sistem asigură transparență și un acces mai bun al firmelor la serviciile oferite de Ministerul Sănătății. Nu în ultimul rând, această platformă oferă oricărei persoane interesate posibilitatea de a vedea stadiul în care se află dosarul depus de producător în vederea obținerii autorizației de punere pe piață a unui medicament”, susţine Sorina Pintea, ministrul Sănătății. 

 

Comentarii

loading...