Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Foto: Drug Free Kids Canada

Foto: Drug Free Kids Canada

Numărul şoferilor care conduc sub influenţa drogurilor, în creştere

Brigada de Poliţie Rutieră anunţă că de la începutul anului până în prezent au fost depistaţi 34 de şoferi care se aflau sub influenţa drogurilor, trei dintre aceştia fiind prinşi de poliţişti chiar în cursul nopţii trecute.

Marilena Dan 0 comentarii

Trei şoferi sunt cercetaţi penal după ce, noaptea trecută, în urma unei acţiuni a poliţiştilor rutieri au fost depistaţi conducând sub influenţa băuturilor alcoolice sau au substanţelor psihoactive. Acestora le-a fost suspendat dreptul de a conduce, informează Mediafax.

"În jurul orei 00.50, un bărbat în vârstă de 21 de ani a condus un autovehicul în zona Pieţei Alba Iulia, sector 3, fiind sub influenţa substanţelor psihoactive. În jurul orei 03.00, un bărbat în vârstă de 30 de ani a condus un autovehicul pe Bd. Ion Mihalache, sector 1, fiind sub influenţa băuturilor alcoolice. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcool test, rezultatul fiind 0,74 mg/l alcool pur în aerul expirat. De asemenea, a fost testat şi cu aparatul Drug Test, rezultatul fiind pozitiv pentru consum de 2 substanţe. În jurul orei 08.00, un cetăţean străin a condus un autovehicul pe Str. Doamnei, sector 3, fiind sub influenta substanţelor psihoactive. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul Drug Test, rezultatul fiind pozitiv pentru consum de 4 substanţe. Acesta a fost condus la INML pentru recoltarea de probe biologice. De asemenea, în urma efectuării controlului autoturismului au fost găsite 1 gram de substanţe vegetale, mai multe pastile de diferite mărimi şi culori, 3 fiole de substanţe injectabile şi un aparat pentru confecţionat ţigări", transmite Brigada Rutieră a Capitalei. 

Drogurile diminuează reflexele 

Poliţiştii atrag atenţia că consumul de substanţe psihoactive influenţează comportamentul şoferilor, afectează capacitatea de a conduce, diminuează reflexele, aceştia nemaiputând fi stăpâni pe propriile mişcări şi nemaiputând evita obstacolele apărute în cale.

"Pe raza municipiului Bucureşti, de la începutul anului până în prezent, au fost depistaţi 34 conducători auto ce se aflau sub influenţa substanţelor psihoactive în timp ce conduceau vehicule pe drumurile publice.

Conducerea pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană care se află sub influenţa substanţelor psihoactive se pedepseşte cu închisoare de la 1 la 5 ani sau cu amendă, conform art. 336, alin.2, Cod Penal. De asemenea, se retine permisul de conducere în vederea exercitării dreptului de a conduce, până la soluţionarea dosarului penal", potrivit sursei citate.

Comentarii

loading...