18.1 C
București
miercuri, 8 mai 2024
AcasăSocialO comună din Maramureș a rămas fără curent în urma unui scurtcircuit...

O comună din Maramureș a rămas fără curent în urma unui scurtcircuit produs de o barză

În urma acestui incident, barza a fost carbonizată.

Purtătorul de cuvânt al ISU Maramureş, Oana Alexa Gonczi, a declarat că o echipă a Electrica intervine pentru restabilirea alimentării cu energie electrică.

”Un scurtcircuit electric produs de o barză la firele de înaltă tensiune a dus la întreruperea furnizării cu energie electrică a comunei Botiza. Erau două berze, dintre care una este carbonizată. O echipă a Electrica intervine pentru remedierea situaţiei şi restabilirea alimentării cu energie electrică a comunei”, a spus Alexa Gonczi.

Primarul comunei Botiza, Florea Poienar, a declarat, la rândul său, că nu a mai auzit de un incident similar provocat de o barză.

”Pe Valea Sasului s-a întâmplat, a fost o barză pe linia de curent şi s-a electrocutat, a făcut legătura între cele două fire, astfel că s-a produs un scurtcircuit. Toată comuna este afectată de pana de curent. Pompierii au dat jos barza carbonizată, iar cealaltă care era cu ea a scăpat”, a afirmat edilul din Botiza.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Primirea triumfală a lui Xi Jinping la Élysée și fastuoasa investire a lui Putin. Simple încondeieri

Două evenimente majore, nemediatizate la aceleași dimensiuni - primirea triumfală a lui Xi Jinping la Élysée și investirea lui Vladimir Putin cu un nou...

Florin Piersic, internat la un spital din Capitală. Care este starea actorului

Actorul Florin Piersic se află internat la Institutul "Matei Balş", starea sa fiind în prezent una stabilă, au declarant, pentru Agerpres, surse medicale.Actorul Florin...

EXCLUSIV. Surse liberale: Nicușor Dan a vrut să demisioneze după trei luni; PNL l-a oprit

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a vrut să demisioneze din funcție, după aproximativ trei luni de la preluarea mandatului, au declarat, pentru cotidianul...
Ultima oră
Pe aceeași temă