Comuna Botiza

Comuna Botiza

O comună din Maramureș a rămas fără curent în urma unui scurtcircuit produs de o barză

Comuna Botiza din judeţul Maramureş, a rămas, duminică, fără curent electric, din cauza unui scurtcircuit produs de o barză, transmite Mediafax.

Mihai Diac 0 comentarii

În urma acestui incident, barza a fost carbonizată.

Purtătorul de cuvânt al ISU Maramureş, Oana Alexa Gonczi, a declarat că o echipă a Electrica intervine pentru restabilirea alimentării cu energie electrică.

”Un scurtcircuit electric produs de o barză la firele de înaltă tensiune a dus la întreruperea furnizării cu energie electrică a comunei Botiza. Erau două berze, dintre care una este carbonizată. O echipă a Electrica intervine pentru remedierea situaţiei şi restabilirea alimentării cu energie electrică a comunei”, a spus Alexa Gonczi.

Primarul comunei Botiza, Florea Poienar, a declarat, la rândul său, că nu a mai auzit de un incident similar provocat de o barză.

”Pe Valea Sasului s-a întâmplat, a fost o barză pe linia de curent şi s-a electrocutat, a făcut legătura între cele două fire, astfel că s-a produs un scurtcircuit. Toată comuna este afectată de pana de curent. Pompierii au dat jos barza carbonizată, iar cealaltă care era cu ea a scăpat”, a afirmat edilul din Botiza.

Comentarii

loading...