Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Foto: Arhivă

Foto: Arhivă

O elevă eliminată de la bacalaureat a câştigat în instanţă dreptul să dea din nou examen

O absolventă de liceu din județul Alba și-a câştigat în instanţă dreptul să dea examenul de bacalaureat în toamna anului 2019, după ce fusese eliminată din sala de examen la sesiunea din iunie.

Mihai Diac 0 comentarii

Eleva fusese eliminată din sală în momentul în care s-a observat că avea asupra ei, în timpul examenului, un telefon mobil. Acest lucru a devenit evident în momentul în care fetei i-a sunat telefonul în timp ce susţinea proba orală la Limba engleză.

Eleva a contestat sancțiunea la Tribunalul Alba, argumentând că a fost chemată la examen cu mult timp înainte de ora prevăzută inițial, adică la ora 12.00 în loc de ora 17.00 și că, din acest motiv, s-a grăbit și a uitat să-şi lase telefonul alături de celelalte obiecte personale, în locul indicat de comisia de examen.

Instanța a decis să suspende procesul verbal de excludere din examenul de bacalaureat, astfel că eleva s-a putut înscrie pentru sesiunea din toamnă.

Procesul de anulare a actului administrativ se află pe rolul Tribunalului Alba şi are primul termen fixat la sfârșitul lunii septembrie 2019.

Comentarii

loading...