23.9 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSocialO judecătoare a admis recrutarea transsexualilor în armata SUA în ciuda opoziției...

O judecătoare a admis recrutarea transsexualilor în armata SUA în ciuda opoziției lui Trump

Această decizie reprezintă o lovitură pentru președintele american, care scrisese pe Twitter în iulie că persoanele transsexuale nu vor putea servi “în nicio capacitate” în armata americană.

Două tribunale federale au blocat temporar această interdicție decretată de președintele american, iar Pentagonul ar urma să înceapă să accepte recruți transsexuali, în conformitate cu decizia adoptată anul trecut de administrația lui Barack Obama.

În recursul său depus miercuri seara, Departamentul Justiției cerea ca obligația Pentagonului de a accepta recruți transsexuali să fie amânată.

“Tribunalul nu va amâna ordinul său preliminar”, a decis judecătoarea Colleen Kollar-Kotelly.

Administrația Obama a decis anul trecut că armata ar trebui să înceapă să primească recruți transsexuali de la 1 iulie 2017. Actualul ministru al Apărării, Jim Mattis, a amânat acest termen cu șase luni pentru “a evalua impactul” acestei integrări asupra forțelor armate.

“Anunțul de astăzi potrivit căruia armata americană va accepta recrutarea persoanelor transsexuale începând cu 1 ianuarie 2018 reflectă o realitate foarte simplă: angajații militari și civili ai Pentagonului pregătesc primirea americanilor transsexuali de peste doi ani”, a comentat Palm Center, o organizație specializată în drepturile persoanelor LGBT în armată.

Purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Sarah Sanders, a apreciat că, deschizând rândurile armatei transsexualilor, Pentagonul nu face altceva decât să “se conformeze unei decizii a justiției”.

“Departamentul de Justiție evaluează opțiunile sale legale pentru a se asigura ca directiva președintelui să poată intra în vigoare”, a adăugat ea.

Conform Departamentului american al Apărării, există între 2.500 și 7.000 de persoane transgender din cei 1,3 milioane de militari în activitate. Organizația de apărare a drepturilor Human Rights Campaign estimează că cifra este mai apropiată de 15.000.

Aceștia sunt militari care și-au declarat orientarea după integrarea lor în armată, precum Chelsea Manning, informatoarea Wikileaks.

Pentagonul “își continuă pregătirile pentru recrutarea persoanelor transsexuale în cadrul armatei începând cu 1 ianuarie”, a comentat un purtător de cuvânt al ministerului, David Eastburn.

Conform liniilor directoare elaborate în acest scop de doi ani, persoanele candidate trebuie să-și fi terminat toate tratamentele medicale, inclusiv terapiile hormonale, cu cel puțin 18 luni înainte pentru a putea fi recrutate.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Surpriză la turneul de la Miami! Carlos Alcaraz, eliminat în „sferturi”

Carlos Alcaraz a fost eliminat în sferturile de finală ale turneului ATP Masters 1.000 de la Miami, după ce a fost învins de bulgarul...

România aniversează 20 de ani de apartenență la NATO. Mesajul președintelui Klaus Iohannis

La celebrarea a 20 de ani de la aderarea României la Organizaţia Tratatului Atlanticului de Nord, președintele Klaus Iohannis a declarat că NATO este...

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...
Ultima oră
Pe aceeași temă