10.3 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSocialO nouă bibliotecă Dăruiește o lume de basm a fost creată cu...

O nouă bibliotecă Dăruiește o lume de basm a fost creată cu cărți și jocuri donate de copii

A V – a bibliotecă din campania Dăruiește o lume de basm a fost făcută la Centrul Focus din spitalul Constanța, din cărți, jocuri și rechizite donate de copii și părinți din București, dar și de companii private generoase. Centrul Medical Focus, coordonat de Asociația Dăruiește Aripi este specializat în diagnosticarea, tratarea și monitorizarea copiilor cu cancer, precum și în susținerea familiilor acestora. Copiii de la acest centru au acum parte de bucuria unor cărți, care îi ajută să viseze la lumi de basm, fără suferință.

Campania Dăruieşte o lume de basm este o iniţiativă lansată în decembrie 2018 de Gradiniţele Butterfly, Asociaţia Kineto Bebe, Monica Popescu și se derulează tot anul 2019, cu sprijinul Itsy Bitsy FM.  Cu sprijinul a mii de părinți și copii, a  multor mame blogger, ziariști și companii private campania, a dotat până acum biblioteci pentru copii mai puțin norocoși la: Stefăneștii de Jos, la secția de pediatrie a Spitalului din Curtea de Arges, la Colegiului Gimnazial Basarab I şi la singurul Club de Lectură din acest oraș. 

Parinții și copiii sunt invitați să doneze și in lunile de vară pentru a putea crea 2 biblioteci noi la Centrul Comunitar Generații, coordonat de Fundația Regală Margareta a României. Centrul oferă servicii sociale de tip școală după școală pentru 52 de copii din familii cu posibilități financiare reduse, cu implicarea a 35 de voluntari seniori. Centrul intergenerațional asigură asistență socială și sprijin educațional copiilor și tinerilor din familii nevoiașe, într-un mod practic, inovativ și eficient, ce are la bază solidaritatea între generații. ”Clubul de lectură este una dintre cele mai apreciate activități de către copiii și vârstnicii care frecventează centrul și reprezintă un real ajutor atât în îmbunătățirea rezultatelor școlare, cât și în deschiderea unor noi orizonturi ale imaginației și cunoașterii necesare copiilor noștri”, spune Victoria Mitrofan Crețu, coordonator al Centrului Generații.

Campania Dăruiește o lume de basm adună în luna iunie cărți atât pentru o bibliotecă dedicată copiilor, cât și pentru prima bibliotecă dedicată adulților, care își petrec timp la Centrul Generații.

Vă invităm să alegeţi cărţile in stare bună, care nu vă mai sunt de folos şi să le aduceţi la una dintre adresele de mai jos, pentru campania Dăruieşte o lume de basm:

 

1. Grădinița Butterfly Aviației – Str. Intrarea Gliei nr.7, Sector 1

2. Gradinița Butterfly Băneasa – Str. Drumul Potcoavei nr.59, Voluntari
Ilfov (Gradina Zoologică)

3. Gradinița Butterfly Cosmopolis – Str. Lacului, vila 8F, Ștefăneștii de Jos, Ilfov

4. Centrul KinetoBebe Moșilor – Calea Moșilor nr. 158, Sector 2

5. Centrul KinetoBebe Nord – Intrarea Catedrei nr.2, Sector 1

6. Centrul KinetoBebe Sud – Șoseaua Olteniței nr. 87-99, Sector 4

 

Campania este sprijinita de Itsy Bitsy FM si 4Colours.

Cele mai citite

Boloș. după discuțiile cu agențiile internaționale, în SUA. VIDEO

Agenţiile ne-au reconfirmat ratingul suveran şi perspectiva stabilă, dar asta nu înseamnă că nu există loc de creştere, pentru că investitorii străini au tendinţa...
Ultima oră
Pe aceeași temă