Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

O nouă campanie a MEC. Elevii, chemați la meserie

O nouă campanie a MEC. Elevii, chemați la meserie

Ministerul Educaţiei şi Cercetării (MEC) lansează a lansat campania „Meseria face diferența!”.

Laurențiu Mușoiu 0 comentarii

“Această campanie are drept scop prezentarea celor mai relevante meserii în care se pot forma absolvenții de clasa a VIII-a, dar și avantajele pe care le oferă învățământul profesional și profesional dual”, precizează MEC.

Săptămânal, prin intermediul acestei campanii, MEC împreună cu Centrul Naţional de Dezvoltare a Învăţământului Profesional şi Tehnic vor prezenta meseriile care pot face diferența.

Materialele vor fi vizibile pe alegetidrumul.ro și edu.ro.

Campania „Meseria face diferența!” se va derula în toată ţara, iar printre acţiunile propuse se regăsesc:

-       acţiuni comune ale unităţilor de învăţământ profesional şi tehnic, ale inspectoratului şcolar județean, ale Centrului Județean de Resurse și Asistență Educațională, ale operatorilor economici privind consilierea şi orientarea şcolară şi profesională a elevilor;

-       caravane ale meseriilor;

-       concursuri școlare de tip „Atelier de creație” sau „Atelier de robotică”;

-       vizite ale elevilor din unităţile de învățământ gimnaziale din judeţ la operatorii economici care asigură pregătirea și/sau practica în învăţământul profesional şi profesional dual;

-       ateliere de informare pentru profesorii diriginţi ai claselor a VII-a și a VIII-a.

Comentarii

loading...