15.4 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSocialObservatorii străini îl acuză pe Iohannis că și-a exprimat prea vizibil preferințele...

Observatorii străini îl acuză pe Iohannis că și-a exprimat prea vizibil preferințele politice

Observatorii internaționali trimiși de OSCE la alegerile parlamentare au remarcat, în România, o “oboseală politică”, cauzată de faptul că acesta a fost cel de-al patrulea eveniment electoral din ultimele 18 luni. 

Celelalte trei trei evenimente similare din România au fost, după cum se știe, alegerile europarlamentare, alegerile prezidențiale și alegerile locale.

„Am asistat la o campanie anemică, nu numai din cauza pandemiei, ci și pe un fond de oboseală politică, întrucât acesta a fost al patrulea scrutin din ultimele 18 luni”, a declarat, luni, la București, Marianne Mikko, șeful Misiunii Speciale pentru Evaluarea Alegerilor.

În ceea ce privește aspectele negative, observatorii OSCE au remarcat atitudinea președintelui Iohannis. Despre președintele României se observă că “și-a exprimat în mod repetat preferințele politice în declarațiile publice din perioada premergătoare alegerilor. Acest lucru a estompat linia de demarcație dintre atribuțiile sale oficiale și campania electorală, în contradicție cu standardele internaționale și cu angajamentul asumat de toate țările OSCE de a păstra o delimitare clară între stat și partidele politice”.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Marcel Ciolacu îi ia apărarea Gabrielei Firea: “N-a avut nicio treabă cu azilele groazei”

Premierul Marcel Ciolacu a afirmat sâmbătă că Gabriela Firea nu a avut nicio implicare în gestionarea azilelor groazei, iar problemele existente erau deja cunoscute,...

Zece persoane suspecte de terorism au fost omorâte de armata israeliană în Cisiordania

Armata israeliană a declarat sâmbătă că a omorât zece persoane şi a arestat alte opt într-un raid asupra taberei Nur-Shams din apropierea oraşului Tulkarm...

Ludovic Orban, atac dur: “România nu poate fi lăsată pe mâna lui Ciolacu, Ciucă, Iohannis”

La congresul formațiunii Forța Dreptei, președintele Ludovic Orban a subliniat că adevărații liberali se află în acest partid și a exprimat convingerea că România...
Ultima oră
Pe aceeași temă