Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Ora Pământului, marcată la București. Palatul Parlamentului va rămâne în beznă

Ora Pământului, marcată la București. Palatul Parlamentului va rămâne în beznă

Ora Pământului va fi marcată în acest an la Bucureşti prin mai multe evenimente, cum ar fi un traseu pe biciclete sau joacă în zăpadă, iar Palatul Parlamentului va rămâne în beznă în intervalul orar 20,30 – 21,30.

Adrian Bărbulescu 0 comentarii

Şi în acest an, World Wide Fund for Nature (WWF) încurajează cetăţeni şi organizaţii, companii, instituţii publice şi centre culturale din toată ţara să stingă lumina timp de o oră, la ora locală 20,30.

Luminile interioare şi exterioare ale Palatul Parlamentului vor fi în intervalul orar 20,30 – 21,30, pentru a sărbători Ora Pământului, acţiune ajunsă la cea de-a XI-a ediţie.

O plimbare cu bicicleta prin centrul Bucureştiului, dacă vor permite condiţiile meteorologice, dar şi starea drumurilor, sau joacă în zăpadă, sunt activităţi propuse de organizaţia Adevăraţii VeloPrieteni România, cu ocazia acestei acţiuni.

Pentru acest eveniment, participanţii se vor întâlni la ora 19,30, la „Rondul Bicicliştilor" din Parcul Izvor. „Invităm toţi bicicliştii din Bucureşti (cu bicicletă sau doar cu un accesoriu – cască, vestă, pompă, sonerie etc) să ni se alăture începând cu ora 19:30 la Rondul Bicicliştilor din Parcul Izvor, să biciclim, dacă natura ne va permite, sau să ne jucăm cu zăpada, să facem poze, oferind fiecărui participant un bidon sau o vestă personalizată care să îi îndemne tot anul să dăruiască naturii din energia lor. Nu uitaţi să stingeţi luminile când plecaţi de acasă”, au îndemnat organizatorii, pe pagina de Facebook a evenimentului.

Plimbarea cu bicicletele este programată să înceapă la ora 20,30, pe traseul Parcul Izvor, Piaţa Unirii, Piaţa Romană, Piaţa Victoriei, Charles de Gaulle, Bulevardul Kiseleff, Calea Victoriei şi retur la Izvor. „Ne vom deplasa pe prima bandă, respectând prevederile codului rutier. Se acceptă la plimbarea pe traseu doar participanţii cu biciclete. Protocolul, condiţiile meteo şi viteza de deplasare nu permit să acceptăm persoane cu role, trotinete şi forme motorizate de orice fel”, au menţionat organizatorii.

În Bucureşti, Ora Pământului va fi sărbătorită şi la Beans&Dots şi Mezanin, începând cu ora 19,00. „Vom povesti despre natură sălbatică, despre pădurile, râurile, urşii, sturionii şi zimbrii din România şi rolul lor în viaţa noastră”, a anunţat WWF. În cadrul evenimentului va fi proiectat, în intervalul orar 19,00 – 19,30, documentarul „Sălbăticia din Carpaţi, bogăţie pentru oameni". Filmul urmăreşte să scoată în evidenţă importanţa conservării sălbăticiei pentru comunităţile locale punând accent pe activităţile bazate pe folosirea resurselor naturale care pot genera beneficii economice în mod sustenabil. Deşi sunt surprinse șase arii protejate distincte în Carpaţii din sud-vestul României (4 parcuri naţionale, un parc natural şi un sit natura 2000), este prezentat caracterul compact al zonei sălbatice şi potenţialul acesteia de conectivitate.

În intervalul 20,30 – 21,00, va avea loc un spectacol de teatru de improvizaţie, „The Bat”, ce se desfăşoară integral pe întuneric, provocând imaginaţia. Atât spectatorii cât şi actorii stau cu ochii închişi, cu luminile stinse. Pornind de la o sugestie din public, actorii improvizează personaje şi efecte sonore. Distribuţia este formată de: Adina Sandu, Andrei Negoiţă, Dianina Andrei, Florin Lungu, George Dumitru.

Apoi, în intervalul 21,00 – 21,30, şase tineri muzicieni - Trupa Blue Noise, vor transpune stilul a cappella în sonorităţi de jazz din anii '50 - '60, ritmuri de pop, rhythm and blues şi beat box. Trupa este compusă din Ana Maria Alexa (soprana grupului), Elena Moroşanu (mezzosoprana), Ana – Criatina Leonte (alto), Zoe Flavia (alto), Mihail Grigore (tenor), Bogdan Tudor (bas) şi Denis Bolborea (beatbox, looping and live fx).

Evenimentul Ora Pământului a fost organizat pentru prima oară pe 31 martie 2007, în Sydney, Australia, când două milioane de oameni şi 2.100 de companii din Sydney au stins lumina timp de o oră, demonstrând astfel preocuparea faţă de una dintre cele mai mari probleme actuale - încălzirea globală.

Comentarii

loading...