Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Parfumuri de contrabandă la granița româno-bulgară

Parfumuri de contrabandă la granița româno-bulgară

Contrabanda cu parfumuri înflorește la granția româno-bulgară. În Bulgaria, mărfurile contrafăcute se pot cumpăra extrem de ușor, din orice stațiune de pe litoral. Marfa cumpărată de acolo este strecurată în autoturisme și se vinde în România, dacă trece de vigilența vameșilor.

Cristian Hagi 0 comentarii

Garda de Coastă a aunțat că polițiștii de frontierii din Negru Vodă și Vama Veche au depistat, în ultimele două zile, un cetăţean moldovean și un cetățean român care au încercat să  introducă ilegal în țară peste 800 flacoane parfum, care purtau însemnele unor mărci cunoscute, susceptibile a fi contrafăcute.

Astfel, în data de 12.03.2018, în jurul orei 07.00, polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Negru Vodă au efectuat controlul specific, pe sensul de intrare în ţară, asupra persoanelor aflate într-un autoturism, marca Volkswagen, model Sharan, înmatriculat în Bulgaria. Polițiștii au descoperit ascunse în bagajul personal al cetăţeanului moldovean U.L., în vârstă de 32 de ani, 212 flacoane parfum, ce purtau însemnele unor mărci cunoscute, susceptibile a fi contrafăcute.

Astăzi, în jurul orei 03.00, acționând în baza unei informaţii, polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Vama Veche au efectuat controlul specific, pe sensul de intrare în ţară, asupra persoanelor aflate într-un autoturism, marca Volkswagen, model Touareg, înmatriculat în România.

Astfel, polițiștii de frontieră au descoperit ascunse în diverse spații ale autoturismului și în bagajul personal al cetăţeanului român T.L.I., în vârstă de 27 de ani, domiciliat pe raza municipiului Bucureşti, 634 flacoane parfum, ce purtau însemnele unor mărci cunoscute, susceptibile a fi contrafăcute.

„În ambele cazuri, bunurile în valoare totală de aproximativ 190.000 lei au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor de către polițiștii de frontieră, efectuând cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de punere în circulaţie, fără drept, a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate.”, a precizat Ionela Pasat, purtător de cuvânt al Gărzii de Coastă.

Comentarii

loading...