Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Parlamentul adoptă Legea Colectiv. Absența autorizațiilor, menționată de panouri obligatorii

Parlamentul adoptă Legea Colectiv. Absența autorizațiilor, menționată de panouri obligatorii

Camera Deputaților a adoptat pe 21 decembrie, în calitate de for decizional, proiectul de lege care obligă patronii de baruri, cluburi, discoteci, restaurante, mall-uri, teatre, hoteluri și alte construcții publice, să afișeze la intrare un mesaj.

Rl online 0 comentarii

În cazul în care nu dețin autorizație, mesajul anunță că „Acest spaţiu funcţionează fără autorizaţia de securitate la incendiu".  

„Până la obţinerea autorizaţiei de securitate la incendiu, beneficiarii investiţiilor care vizează construcţii publice au obligaţia să realizeze şi să amplaseze panouri de înştiinţare în dreptul intrărilor în spaţiile respective, cu următorul conţinut, tipărit cu litere de tipar cu dimensiuni de minimum 2,5 cm, de culoare roşie, pe fundal alb: «Acest spaţiu funcţionează fără autorizaţia de securitate la incendiu.»”, prevede proiectul de lege adoptat de Camera Deputaților pe 21 decembrie.

Proiectul va intra în vigoare după ce va fi promulgat de Președintele României și va fi publicat în Monitorul Oficial.

a) clădiri ori spaţii amenajate în clădiri cu destinaţia de comerţ – baruri, cluburi, discoteci, restaurante, centre comerciale, magazine, supermagazine şi hipermagazine;

b) clădiri ori spaţii amenajate în clădiri cu destinaţia de cultură – teatre, cinematografe, săli polivalente, săli de spectacole sau altele asemenea, destinate sau deschise participării publicului;

c) clădiri ori spaţii amenajate în clădiri cu destinaţia de turism – hoteluri, moteluri, hosteluri, vile turistice, cabane turistice, pensiuni, apartamente şi camere de închiriat în regim hotelier. 

Constituie contravenție și se sancționează cu amendă de la 2.501 lei la 5.000 lei nerespectarea obligaţiei de realizare şi amplasare a panourilor de înştiinţare de către beneficiarii investiţiilor în construcţii şi amenajări, mai prevede legea.

Comentarii

loading...