Foto: Ziarul Lumina

Foto: Ziarul Lumina

Patriarhia vede o contradicție între religie și educația sexuală. Ce ar trebui să alegem

Biserica Ortodoxă Română nu este de acord cu ore de educaţie sexuală în şcoală, ci doar cu ore de informare privind riscurile „la care se pot expune tinerii care încep o viaţă sexuală prea timpuriu şi dezordonată”.

Mihai Diac 0 comentarii

„Biserica Ortodoxă Română este de acord, la nivelul unor ore de informare pe care le poate face profesorul de biologie sau dirigintele, în legătură cu riscurile reale la care se pot expune tinerii care încep o viaţă sexuală prea timpuriu şi dezordonată. (...) Copilul are nevoie de Educaţie cu majusculă, şi nu de educaţie sexuală intensivă. Nu trebuie să absolvim cursuri de kamasutra ca să fim oameni normali”, a declarat purtătorul de cuvânt al Patriarhiei, Vasile Bănescu, citat de Mediafax.

Întrebat despre sarcinile şi naşterile în rândul adolescentelor din România, el a spus că „nu este vorba de un fenomen, e vorba de cazuri punctuale, probabil numeroase, care însă nu au în spate o cauză legată de absenţa educaţiei sexuale în şcoală”.

„Toate aceste cazuri care se invocă au în spate, de fapt, motive sociologice: abandon şcolar, plecarea părinţilor în străinătate, lipsa de acces la informare virtuală, deci pe internet, în mediul rural, şi nu în ultimul rând, apartenenţa la o anumită etnie unde, după cum ştim, viaţa sexuală se începe mult mai devreme”, a mai spus el.

Comentarii

loading...