18 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSocialPedofilul din Drumul Taberei este agent de poliție rutieră. Ce spun despre...

Pedofilul din Drumul Taberei este agent de poliție rutieră. Ce spun despre el colegii

UPDATE 15,45: Angajați din Poliție, citați de Sursa Zilei, afirmă  că agentul Eugen Stan a fost testat psihologic ultima dată în 2015.

Polițiștii sunt testați psihologic o dată la trei ani, iar Stan urma să fie supus unei noi testări în acest an. „E vorba despre polițiștii care poartă armă și despre aceia care conduc mașini de serviciu. Adică, aproape toți sunt testați”, au explicat sursele citate.

Legislația nu prevede și testări psihiatrice obligatorii pentru angajații proprii.

Eugen Stan a lucrat până în 2007 în cadrul Jandarmeriei, la Unitatea Specială de Pază și Protecție Instituții. A fost în dispozitivul de pază al Parchetului General. „Avea tot timpul ceva de comentat, mereu trecea peste ce spuneam eu. Mereu primea calificative slabe, dar cu toate acestea nu a fost sancționat”, a explicat pentru Sursa Zilei unul dintre foștii săi șefi din Jandarmerie, care lasă să se înțeleagă că Eugen Stan a fost susținut „de cineva” din conducerea instituției.

În 2007, a fost transferat la BPR. „Fără examene suplimentare. Așa au fost transferați atunci în Poliție aproximativ 3.000 de jandarmi. Poliția avea deficit de personal, așa că toți cei care au optat să lucreze în Poliție au fost acceptați fără vreo testare suplimentară. A lucrat ca șofer al lui Emanuel Rene Vornicu”, au explicat sursele citate.

———————————————-

UPDATE 13,10: Familia copiilor agresați de pedofil în lift îl așteaptă pe acesta, luni la prânz, în fața secției de poliție.

Mama celor doi copii agresați a avut o primă reacție, imediat după prinderea polițistului-pedofil.

„E bine că l-au recunoscut și că nu au acoperit lucrul ăsta. Copiii nu mai au acces la televizor. Copiii sunt bine deocamdată. Băiatul a rămas traumatizat. Nu vrea să iasă afară, vrea să stea numai în casă. Băiatul nu ne mai spune ce s-a întâmplat, decât dacă este întrebat de mine sau de tatăl lui. Fata nu a spus de la început, a fost ceva ce a reținut-o. Vom merge la Protecția Copilului pentru consiliere psihologică. Un comportament schimbat văd doar la băiat. Este mai timid și mai fricos decât înainte. (…) Băiatul este conștient de ceea ce s-a întâmplat. Eu sincer, strict părerea mea: omorât! Altceva nimic. Toți avem copiii și toți știm cum este să-ți fie frică să-i mai lași pe stradă”, a spus mama copiilor agresați la sediul Poliției Capitalei.

——————————————–

UPDATE 12,00: Agentul suspectat că a agresat sexual doi copii se numește Eugen Stan, este divorțat și are un copil. Agentul are 45 de ani și lucrează în Poliție de zece ani.

Împotriva acestuia există suspiciunea că ar fi încercat să comită și un viol, asupra unei femei care se prezentase la sediul Poliției Rutiere.

———————————-

UPDATE 11,50: Șeful sindicatului polițiștilor, Iulian Surugiu, a declarat luni dimineață că ar trebui efectuate mai serios controalele psihologice asupra angajților. 

“Nu neapărat să se facă aceste controale mai des, dar să se facă, nu doar să se prefacă”, a spus Iulian Surugiu.

———————————–

UPDATE 11,10: “La acest moment, la sediul Poliţiei Capitalei se află un potenţial suspect în cazul de agresiune sexuală din 5 ianuarie 2018 – un bărbat de 45 de ani. Faţă de acesta se desfăşoară activităţi procedurale prevăzute de Codul de procedură penală”, anunță Biroul de presă al Poliţiei Capitalei.

—————————————————-

UPDATE 11,00: Bărbatul reținut luni dimineață sub acuzația că a agresat doi copii ar lucra ca agent la poliția rutieră din București.

————————————————

Bărbatul care ar fi agresat sexul doi copii, de 9 și de 5 ani, în liftul și în scara unui bloc din Sectorul 6 a fost capturat, anunță, luni dimineață, postul Realitatea Tv.

Suspectul și-ar fi recunoscut fapta în fața polițiștilor.

Agresiunea asupra celor doi copii s-a produs vineri dimineață.

Polițiștii fac cercetări pentru infracțiunea de agresiune sexuală.

„Urmare imaginilor surprinse de o cameră de supraveghere și publicate de un post de televiziune vă aducem la cunoștință faptul că în cauză au fost declanșate cercetări sub aspectul comiterii infracțiunii de agresiune sexuală. Secția 22 Politie sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sector 6 efectuează investigații în vederea depistării și tragerii la răspundere penală a persoanei care a agresat minorii”, a anunțat, vineri, Poliția Capitalei.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

EXCLUSIV. Directorii de școli, schimbați înainte de alegeri. STATISTICĂ

De la 1 ianuarie 2023 și până la jumătatea lunii martie a super anului electoral în curs, peste 500 de directori și directori adjuncți...

Fântânile arteziene din Sectorul 4, pregătite pentru zilele călduroase de vară

Sectorul 4 al Capitalei este o comoară ascunsă pentru cei care își doresc să exploreze frumusețea orașului. Printre numeroasele sale atracții, cum ar fi...

Deficitul bugetar a crescut, după primul trimestru

Deficitul bugetar a urcat la 2,06% din Produsul Intern Brut după primele trei luni din acest an, soldul negativ cifrându-se la 35,88 miliarde de...
Ultima oră
Pe aceeași temă