12.2 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSocialPensiile nu vor fi mărite cu 40 la sută anul acesta. Cel...

Pensiile nu vor fi mărite cu 40 la sută anul acesta. Cel mai devreme – anul viitor

Ministrul Muncii, Raluca Turcan, a anunțat, miercuri seară, că Guvernul Cîțu va elabora o nouă Lege a pensiilor, dar această nouă lege va intra în vigoare, probabil, abia anul viitor, adică în anul 2022.

Așa se face că, în anul 2021 pensiile se vor acorda conform sistemului aflat deja în vigoare. Acest lucru înseamnă că majorarea de 40 la sută, aprobată anul trecut în Parlament, nu se va acorda în anul 2021, ci, cel mai devreme, în anul 2022.

„În acest moment aș putea spune că anul acesta pensiile vor fi calculate pe baza legii în vigoare, iar legea care a fost vânturată în fața a milioane de pensionari într-un mod cât se poate de cinic va fi cel mai probabil prorogată (amânată – n.n.). În paralel cu calcularea pensiilor pe actuala formulă, vom pregăti o nouă lege a pensiilor, sustenabilă din punct de vedere financiar care să aducă contributivitate și echitate în sistemul de pensii, iar undeva anul viitor pensiile să intre la plată în acest sistem nou, în baza unei legi noi a pensiilor”, a explicat, miercuri seară, ministrul Raluca Turcan.

Cu o zi mai înainte, marți, președintele PNL, Ludovic Orban, declara că el agreează doar o indexare a pensiilor, în anul 2021, în funcție de rata inflației, ceea ce ar echivala cu o creștere a pensiilor cu circa 3 la sută.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Ocolul Bucureștiului în 30 de zile

Coaliția PSD-PSD a făcut un ocol de treizeci de zile pentru a ajunge de unde a plecat. “Și mă ocoli...” – vorba bancului. Dar...

Ministrul Apărării Naționale, Angel Tîlvăr, a avut o convorbire cu secretarul american al apărării Lloyd Austin

Ministrul apărării naționale, Angel Tîlvăr, a avut miercuri o convorbire cu secretarul american al apărării Lloyd Austin, anunțul fiind făcut imediat după ce președintele...

CSM a respins suspendarea judecătoarei Ancuța Popoviciu din funcție

Consiliul Superior al Magistraturii(CSM) a respins suspendarea Ancuței Popoviciu din funcţie, asa cum ceruse Inspecția Judiciară, potrivit europafm.ro. Săptămâna trecută, chiar judecătoarea ceruse să se...
Ultima oră
Pe aceeași temă