Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Penurie de imunoglobulină în spitale. O femeie de 69 de ani a decedat!

Penurie de imunoglobulină în spitale. O femeie de 69 de ani a decedat!

Femeia a decedat la spitalul din Alba Iulia, ca urmare a lipsei de imunoglobulinesuferind de imunodeficiență primară. Nu mai primise imunoglobuline din luna iulie.

Andrei Mărgăritescu 0 comentarii

Spitalul Județean de Urgență (SJU) Alba Iulia a comandat din 20 octombrie imunoglobuline, însă această solicitare nu a fost încă onorată, a declarat, sâmbătă, managerul unității, Nicoleta Coșarcă.

Aceasta a menționat că femeia a fost anterior internată la un spital din Sibiu, de unde ar fi fost externată tot din cauza lipsei de imunoglobuline. Primele doze de imunoglobulină trebuia să ajungă din noiembrie la pacienți.

La 9 noiembrie, s-a susținut că piața urma să fie aprovizionată cu 900 de doze de flacoane de imunoglobulină utilizată la tratarea imunodeficiențelor primare, însă până la 2 decembrie, la spitalul din Alba Iulia nu a ajuns niciun flacon cu imunoglobulină.

Comentarii

loading...