11.5 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSocialPericolul din “Gh. Șincai”

Pericolul din “Gh. Șincai”

Părinții elevilor de la Colegiul “Gheorghe Șincai” acuză Primăria Sectorului 4 că vrea consolidarea unității de învățământ, doar “pe hârtie”, având autorizație doar pentru lucrări de reabilitate ale interiorului și exteriorului.

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, spune că ordonanța prezidențială privind evacuarea clădirii nu va fi pusă în aplicare în acest an școlar.

“Ministerul se va implica în medierea acestei probleme pentru rezolvarea optimă a soluţiei la problema de infrastructură, precum şi la problema resursei umane. În acest scop, voi merge şi sunt convins că va onora invitaţia şi primarul Sectorului 4 la finalul acestei săptămâni, cel mai târziu, în Colegiul Naţional Gheorghe Şincai, pentru a discuta ambele probleme, aceea a reabilitării, restaurării, consolidării clădirii şi aceea a resurselor umane.(…) Deşi există o ordonanţă prezidenţială de evacuare, aceasta nu va fi pusă în practică pe parcursul acestui an şcolar. Nu     s-a luat o decizie cu privire la relocare. Toate aceste lucruri vor fi discutate şi sunt convins că va fi găsită soluţia acceptabilă pentru toate părţile implicate, în aşa fel încât probleme din educaţie să le rezolvăm în interiorul sistemului de educaţie, de preferinţă, şi nu în instanţă. Nu merită acest lucru un colegiu naţional de talia Colegiului Naţional Gheorghe Şincai”, a precizat Cîmpeanu, la Digi 24.

 

Părerea primarului

Clădirea, monument istoric, a fost expertizată şi încadrată în clasa de risc seismic 2, ceea ce înseamnă că fiecare zi în plus petrecută de elevi şi de personalul didactic şi nedidactic în interiorul acesteia reprezintă un risc la adresa securităţii şi integrităţii fizice a persoanelor, a explicat Primăria Sectorului 4.

Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti precizează că pe rolul Tribunalului Bucureşti se află un dosar cu privire la evacuarea colegiului şi relocarea activităţii educaţionale, primul termen de judecată fiind 15 martie.

“Cu privire la evacuarea Colegiul Naţional Gheorghe Şincai, respectiv la emiterea acordului pentru eliberarea şi predarea amplasamentului, precum şi pentru relocarea activităţii educaţionale în vederea demarării în regim de urgenţă a lucrărilor ce se impun a fi efectuate cu privire la clădirea unităţii de învăţământ, vă comunicăm faptul că pe rolul Tribunalului Bucureşti se află dosarul nr. 26759/3/2020, reclamanţi fiind Direcţia de Administrare a Unităţilor de Învăţământ Sector 4 şi Sectorul 4 al Municipiului Bucureşti. Precizăm faptul că primul termen de judecată al dosarului va fi în data 15.03.2021”, informează ISMB într-un comunicat.

Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mihail Mușoiu lucrează în presa centrală din anul 2008. Din anul 2018 lucrează la “România liberă”. A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București. Deține un master în Cercetare în Științele Comunicării. Este, de asemenea, profesor pentru învățământul primar și preșcolar.
Cele mai citite

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...

Captive ideologiei, euroelitele nu sesizează declinul capitalismului

Revoluţia franceză a desfiinţat latifundiile feudale, în folosul unităților de producție burgheze. Comuniștii au distrus proprietatea privată pentru a crea omul nou eliberat de...

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...
Ultima oră
Pe aceeași temă