Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

HARTĂ. Peste 120.000 de copii vor să devină școlari

HARTĂ. Peste 120.000 de copii vor să devină școlari

122.220 cereri de înscriere în învățământul primar pentru anul școlar 2019-2020, au fost depuse înainte de ultima săptămână a calendarului primei etape.

Laurențiu Mușoiu 0 comentarii

Conform situației centralizate de Ministerul Educației Naționale, în intervalul 4-15 martie din prima etapă (4-22 martie 2019) a calendarului de înscriere în învățământul primar pentru anul şcolar 2019-2020 au fost introduse 122.220 de cereri în baza națională de date.

„Dintre acestea, 106.779 de cereri (87,4%) vizează copii cu vârsta de 6 ani (împliniţi ­până la data de 31 august 2019, inclusiv), iar 15.441 de cereri (12,6%), copii cu vârsta de 6 ani (împliniţi în perioada 1 septembrie - 31 decembrie 2019, inclusiv)“, menționează MEN, într-un comunicat.

În prima etapă, cererile-tip de înscriere mai pot fi completate, online sau la secretariatul unității de învățământ în care se dorește înscrierea copilului, până vineri, 22 martie, inclusiv. Cererile-tip completate online trebuie validate ulterior în unitatea de învățământ aleasă pentru înscriere, în prezența părintelui și (cel puțin) a unui membru al comisiei, între orele 8.00-18.00, zilnic, de luni până vineri.

Listele copiilor înscriși după prima etapă și numărul locurilor rămase libere vor fi afișate atât în unităţile de învăţământ, cât şi pe site-urile acestora şi ale inspectoratelor şcolare judeţene/ISMB, vineri, 29 martie, anunță Ministerul Educației.

A doua etapă rezervată completării/depunerii/validării cererilor-tip de înscriere este programată între 2 și 8 aprilie a.c. și se adresează copiilor care nu au fost înscriși/nu au participat în prima etapă, cererile fiind completate din nou, în funcție de locurile disponibile. Listele finale vor fi afișate în data pe 11 aprilie.

„Ulterior, timp de o săptămână (12 - 19 aprilie), inspectoratele școlare vor centraliza și soluționa cererile părinților/tutorilor legal instituiți/reprezentanților legali ai copiilor care nu au fost încă înscriși în vreo unitate de învățământ, având în vedere, cu prioritate, interesul educațional al copilului“, mai precizează MEN.

   

Comentarii

loading...