15.3 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSocialFOTO Proteste în Piața Victoriei

FOTO Proteste în Piața Victoriei

UPDATE 23.45 Amenzi de peste 9.000 de lei şi şase persoane conduse la poliţie în urma protestelor din Piaţa Victoriei

Un număr de şase persoane au fost conduse la secţia de poliţie şi au fost aplicate şapte sancţiuni contravenţionale în valoare de peste 9.000 de lei pe durata protestelor care au avut loc sâmbătă seara în Bucureşti, a informat Jandarmeria, scrie Agerpres.

Cele şase persoane au fost conduse la secţia de poliţie pentru săvârşirea unor fapte contravenţionale.

Sancţiunile contravenţionale, în valoare totală de 9.100 de lei, au fost aplicate pentru injurii, tulburarea ordinii publice, împiedicarea forţelor de ordine de a-şi îndeplini obligaţiile şi refuzul de a părăsi manifestaţia la solicitarea forţelor de ordine.

 

UPDATE 20.30 5000 de protestari se află în Piața Victoriei.

Potrivit apelului postat pe reţelele de socializare de către organizatori, manifestaţia are ca scop şi protestarea faţă de modificările codurilor penale, încercarea de schimbare a conducerii DNA, dar şi faţă de demersuri precum Legea defăimării, sprijinirea modificării Constituţiei în sensul restrângerii drepturilor unor minorităţi, transmite Agerpres.

În mijlocul pieţei este pictat pe carosabil un steag imens al UE, iar un alt steag de dimensiuni similare fiind desfăşurat şi purtat pe braţe de manifestanţi.

Unii protestatari au menţionat că se intenţionează ca mulţimea să se deplaseze în marş din Piaţa Victoriei spre Palatul Parlamentului, via Piaţa Constituţiei.

Oamenii scandează lozinci cum ar fi “PSD, ciuma roşie”, “Vrem Europa, nu dictatură”, “Nu vrem să fim conduşi de hoţi”.

Protestatarii au scandat lozinci şi cu privire la jandarmi, după ce aceştia i-au nemulţumit prin încercarea de a monta un gard pe latura pieţei dinspre scuarul care face legătura cu Muzeul Antipa. Ei au strigat “Fără garduri”, “Ruşine să vă fie”, “Jandarmeria apără hoţia”.

În piaţă se strâng şi semnături pentru iniţiativa legislativă a USR referitoare la interzicerea persoanelor condamnate penal să acceadă în funcţii publice.

Cluj: 300 de protestatari

Aproximativ 300 de persoane protestează, sâmbătă seara, la Cluj-Napoca, faţă de modificarea legilor justiţiei şi au cerut demisia premierului Viorica Dăncilă, şi a preşedinţilor PSD şi ALDE, Liviu Dragnea şi Călin Popescu Tăriceanu.

Protestatarii au scandat, printre altele, “Demisia”, “Bucureşti, nu uita, Clujul e de partea ta”, transmite Agerpres.

Cele mai citite

Accident rutier pe DN2-E85, în județul Buzău. Două femei au ajuns la spital

Două femei în vârstă de 32 de ani şi 39 de ani au fost transportate de urgenţă la spital vineri, în urma unui accident...

Dan Podaru candidează din partea PER la funcția de primar al sectorului 1

Fostul consilier local Dan Podaru va fi candidatul Partidului Ecologist Român pentru funcția de primar al sectorului 1, după ce formațiunea sa politică, Alianța...

Charalambous, cu o zi înaintea derby-ului FCSB – Rapid: „Jucătorii sunt înfometaţi să câştige acest titlu de campioni”

Antrenorul echipei FCSB, Elias Charalambous, a declarat că jucătorii săi sunt înfometaţi să câştige titlul de campioni în acest sezon şi că o victorie...
Ultima oră
Pe aceeași temă