10.3 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSocialPeste 30 de alergători din Team Hope au participat la Băneasa Forest...

Peste 30 de alergători din Team Hope au participat la Băneasa Forest Run

Alergătorii au putut alege între cursa de cross (11 km), semimaraton (21 km) și cursa populară, Greenfield Family Run (3 km), iar Hope and Homes for Children România a fost și anul acesta una dintre cauzele sociale susținute în cadrul evenimentului.

Alergătorii Hope and Homes for Children au strâns mai mult de 11.000 de lei, bani care vor fi donați familiei Popan, o familie inclusă în programul de prevenire a separării copilului de familie desfășurat de Hope and Homes for Children.

Familia Popan, o familie modestă, dar respectată în comunitatea în care locuiește, a fost greu încercată de viață în decembrie 2018 când casa lor a ars în întregime în urma unui incendiu pornit de la focul din soba cu care se încălzeau în perioada iernii.

Familia are doi copii, iar imediat după incendiu, ca o soluție temporară, familiei i-a fost pus la dispoziție un container modular în care să locuiască până la găsirea unei soluții mai potrivite.

În ciuda acestor greutăți și a faptului că a fost nevoit să trăiască departe de familia lui, într-un centru de plasament, Mircea, băiatul cel mare al familiei, a continuat să își urmeze studiile. Mircea este pasionat de învățătură, însă familia nu îl mai poate ajuta din punct de vedere financiar. Fundația dorește să ajute familia Popan să își reconstruiască locuința, să le îmbunătățească și condițiile de trai, astfel încât copiii să rămână alături de familia lor, iar Mircea să își poată continua studiile.

Printre cei care au alergat la Băneasa Forest Run în rândul Team Hope s-au aflat Excelența Sa David Saranga, Ambasadorul Israelului în România, împreună cu reprezentanți ai Ambasadei, alergători individuali și de la companiile COS, UniCredit, EMIA, Tema Energy și JYSK. Acestora li s-a alăturat și Marius Pancu, prezentatorul știrilor de seară de la Digi 24. 

Efortul, dăruirea și generozitatea alergătorilor fundraiseri din Team Hope vor ajuta familia Popan să rămână unită și să își croiască un viitor.

 Declarații de presă:

David Saranga, Ambasadorul Israelului în România – „Când am auzit despre Mircea și despre cazul său am decis să fac acest efort. Eu cred în mod personal că orice copil, orice adolescent trebuie să aibă acces la învățământ. Asta e o cauză foarte importantă. Și faptul că Hope and Homes for Children și Team Hope au această viziune de a ajuta pe oamenii aflați în nevoie cred că este o misiune foarte nobilă. Din acest motiv sunt aici.”

Marius Pancu, Digi24 – „Am alergat ca să atrag atenția asupra provocărilor. Până la urmă, lumea se poate întreba «cu ce schimbați voi viața cuiva în bine pentru că alergați?» E un simbol prin care atragem atenția că vrem să luptăm cu provocările, cu noi înșine. De data aceasta, provocarea mea este să îl ajut pe Mircea, care la rândul său se confruntă cu provocări mult mai mari decât ale noastre. El vrea să își ajute familia să reconstruiască o casă, dar vrea, de asemenea, să își continue studiile. Un copil de 17 ani care la această vârstă extrem de fragedă s-a văzut pus în fața unor asemenea obstacole, dar nu dă înapoi, le abordează cu cel mai mare curaj și vrea să le depășească. Sunt alături de cauza lui Mircea, sunt alături întotdeauna de cauza celor care vor să își depășească condiția pe care o au.”

Susținători: City Insurance, JYSK România, COS, UniCredit, EMIA.

Parteneri: Băneasa Forest Run, Solaris, „Basme cu cai”.

     Pentru mai multe informații:

      Raluca Borcea, Hope and Homes for Children, tel. 0799 830 651, email raluca@hopeandhomes.ro 

  Despre Hope and Homes for Children România

Hope and Homes for Children activează în România din 1998, timp în care a contribuit în mod direct sau indirect la închiderea a 58 de instituții de tip vechi (orfelinate), în timp ce alte 10 sunt în curs de închidere. Prin serviciile dezvoltate de Hope and Homes for Children, copiii trec de la îngrijirea în instituţii-mamut în care nu beneficiază de atenţie şi afecţiune individuală, la sisteme bazate pe conceptul familial, printre care și case de tip familial, care le permit o viaţă apropiată de normalitate. Prin eforturile Fundației şi ale partenerilor săi, au fost dezvoltate 110 case de tip familial, 5.810 copii au fost scoși din orfelinate, iar alți 457 urmează să părăsească orfelinatele în curs de închidere.

În același timp, Fundația activează intens în prevenirea separării copilului de familie, intervenind cu mijloacele necesare pentru susţinerea familiilor în care riscul de abandon al copiilor este ridicat. Astfel, 31.580 de copii au fost salvaţi de la ruperea de familie, 1.168 tineri au fost sprijiniţi pentru o viaţă independentă, 1.964 de copii au fost primiţi în centrele de zi, iar 930 în regim de urgență. 8.998 de membri de personal din sistemul de protecţie al copilului au fost instruiţi de Hope and Homes for Children.

Până în acest moment, 54.974 de copii au beneficiat de serviciile Hope and Homes for Children România, al cărei obiectiv este ca până în 2027 să fie eliminată instituţionalizarea copiilor în țara noastră. Mai multe informații la www.hopeandhomes.ro.

Cele mai citite

Rusia – Ucraina, ziua 766: Doi morți într-un atac cu drone asupra regiunii Belgorod

Un atac ucrainean cu dronă a făcut doi morţi în regiunea rusă de frontieră Belgorod, în vestul ţării, a informat guvernatorul local, în această...

Boloș. după discuțiile cu agențiile internaționale, în SUA. VIDEO

Agenţiile ne-au reconfirmat ratingul suveran şi perspectiva stabilă, dar asta nu înseamnă că nu există loc de creştere, pentru că investitorii străini au tendinţa...

Rusia – Ucraina, ziua 766: Doi morți într-un atac cu drone asupra regiunii Belgorod

Un atac ucrainean cu dronă a făcut doi morţi în regiunea rusă de frontieră Belgorod, în vestul ţării, a informat guvernatorul local, în această...
Ultima oră
Pe aceeași temă