Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Foto Arhiva

Foto Arhiva

Peste 630 de dosare penale pentru tăieri ilegale de lemn, întocmite în ultima lună

Poliţiştii au făcut, în ultima lună, peste 4.000 de controale pentru combaterea tăierilor ilegale de arbori, în urma verificărilor fiind aplicate peste 900 de sancţiuni şi întocmite 630 de dosare penale.

Rl online 0 comentarii

S-au dat amenzi îmn valoare de peste 1,5 ilioane de lei şi s-a confiscat 2.827 de metri cubi de material lemnos.

În luna aprilie a acestui an, poliţiştii au efectuat 4.185 de controale în trafic, în fondul forestier naţional şi în locuri de depozitare sau comercializare a materialului lemnos.

Peste 1.100 de obiective au fost verificate (exploatări forestiere,  depozite, instalaţii de debitat, târguri, pieţe, oboare sau ocoale silvice), fiind întocmite 630 de dosare penale, pentru infracţiunile constatate, în care sunt cercetate 209 persoane.

”Pentru neregulile depistate, poliţiştii au aplicat 917 de sancţiuni contravenţionale în domeniul silvic, în valoare de peste 1.500.000 de lei. Acţiunile au avut ca rezultat confiscarea sau indisponibilizarea fizică a 2.827 de metri cubi de material lemnos, în valoare de aproape 600.000 de lei”, anunţă Poliţia Română. 

De asemenea, s-a dispus confiscarea a aproape 30 de ferăstraie mecanice, topoare şi securi şi indisponibilizarea a 6 autovehicule şi 16 atelaje hipo.

În acţiuni au fost angrenaţi jandarmi şi lucrători ai Gărzii Forestiere.

Comentarii

loading...