Foto Arhiva

Foto Arhiva

Peste 780.000 de persoane au tranzitat frontiera, în perioada minivacanţei de 1 Mai

Frontiera română a fost tranzitată, în minivacanţa de 1 Mai, de aproximativ 782.000 de persoane, din care 361.000 pe sensul de intrare în ţară şi 421.000 pe sensul de ieşire din ţară şi 202.000 mijloace de transport.

Rl online 0 comentarii

Comparativ cu o perioadă similară a lunii trecute, s-a constatat o creştere a traficului cu 15% la persoane si 10% la mijloace de transport.

Potrivit unui comunicat de presă transmis, miercuri, de către reprezentanţii Poliţiei de Frontieră, în perioada minivacanţei de 1 Mai, frontiera română a fost tranzitată de aproximativ 782.000 de persoane, din care 361.000 pe sensul de intrare în ţară şi 421.000 pe sensul de ieşire din ţară şi 202.000 mijloace de transport.

”Comparativ cu o perioadă similară a lunii trecute, s-a constatat o creştere a traficului cu 15%  la persoane si 10%  la mijloace de transport. În acest an, cele mai tranzitate puncte de trecere ale frontierei au fost cele de la frontiera comună româno-ungară, unde au trecut graniţa peste 248.000 persoane, precum şi cele aeroportuare unde au efectuat formalităţile aproximativ 203.000 persoane.  De asemenea, în această perioadă pe la frontiera româno-bulgară au trecut graniţa aproximativ 120.000 persoane, atât pe sensul de ieşire cât şi pe cel de intrare în ţară”, se arată în document.

Potrivit sursei citate, traficul călătorilor prin punctele de trecere ale frontierei s-a desfăşurat fluent şi nu au fost înregistrate blocaje.

”A fost folosită la maxim capacitatea punctelor de trecere ale frontierei, în limita configuraţiei acestora şi în cele mai tranzitate, în funcţie de trafic, au fost suplimentate arterele de control pe sensul de intrare sau ieşire în/din ţară, precum şi echipamentele folosite pentru verificarea documentelor, ţinând cont că sunt efectuate verificări sistematice asupra tuturor persoanelor care tranzitează frontiera”, au mai precizat reprezentanţii Poliţiei de Frontieră.

Aceştia anunţă că în prezent se constată o creştere a numărului de automarfare care se prezintă în punctele de trecere ale frontierei, în special pe sensul de ieşire din ţară, la frontiera cu Ungaria.

De la ridicarea restricţiilor, din data de 01.04.2018, ora 23.00, până miercuri, ora 11.00, prin punctele de trecere de la frontiera de vest a României, aflate pe raza judeţelor Arad, Bihor şi Satu Mare, s-au efectuat formalităţile de frontieră pentru aproximativ 3.500 de automarfare, atât pe sensul de intrare, cât şi pe sensul de ieşire.

Potrivit Poliţiei de Frontieră, este folosită la maxim capacitatea punctelor de trecere ale frontierei deschise pentru astfel de mijloace de transport, în limita configuraţiei acestora şi, în funcţie de trafic, sunt suplimentate arterele de control pe sensul de intrare sau ieşire în/din ţară. 

Comentarii

loading...