Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Peste 8.500 de elevi, rămași fără liceu, pentru o hârtie

Peste 8.500 de elevi, rămași fără liceu, pentru o hârtie

Un număr de 8.570 de elevi nu au fost repartizaţi la un liceu, deoarece nu au completat suficiente opţiuni care să le permită încadrarea într-o unitate de învăţământ, conform datelor centralizate de Ministerul Educației și Cercetării (MEC).

Laurențiu Mușoiu 0 comentarii

Absolvenții de clasa a VIII-a care nu au fost încadrați la un liceu în prima etapă de repartizare computerizată, cu toate că au susținut Evaluarea Națională, vor intra în următoarea etapă de admitere (24 iulie – 3 august 2020), alături de cei repartizaţi în prima etapă de admitere, dar care nu şi-au depus dosarele de înscriere la liceu în intervalul 13 – 20 iulie, de candidaţii care nu au participat la repartizare şi de absolvenţii clasei a VIII-a care nu au susţinut Evaluarea Naţională.

“Ministerul Educaţiei și Cercetării a publicat vineri, 10 iulie, ora 14:00, pe site-ul admitere.edu.ro, rezultatele repartizării computerizate în învăţământul liceal de stat a absolvenţilor clasei a VIII-a (anul școlar 2020-2021)”, se precizează într-un comunicat al MEC.

Au fost repartizați 113.480 de elevi în învățământul liceal de stat, dintre care 68.564 de candidați la filiera teoretică și 44.916 candidați la filiera tehnologică.

 

Cifrele admiterii

Potrivit ministerului de resort, au fost admiși în etape anterioare repartizării computerizate:

- 12.408 elevi la specializări vocaţionale;

- 600 de elevi în învăţământul militar;

- 1.880 de elevi pe locurile speciale, rezervate candidaţilor de etnie romă;

- 659 de elevi în învățământul special.

Alți 25.257 de elevi s-au înscris pe locurile alocate rutelor de școlarizare în învățământul profesional, dual și liceal tehnologic.

În total, au fost completate 1.998.884 de opțiuni, rezultând o medie de 16 opţiuni/elev.

348 de candidați au fost admiși cu media generală 10.

Conform calendarului admiterii în învățământul liceal de stat, în perioada 13-20 iulie candidații vor depune/transmite dosarele de înscriere la secretariatele liceelor în care au fost admiși.

În zilele de 22, 23 și 24 iulie, comisia judeţeană de admitere va rezolva toate cazurile speciale apărute după etapa de repartizare computerizată.

“Repartizarea se face conform unei proceduri stabilite de către comisia de admitere judeţeană/a municipiului Bucureşti, publicată pe site-ul inspectoratului şcolar judeţean/al municipiului Bucureşti şi comunicată unităţilor de învăţământ până la data de 24 iulie 2020”, mai precizează MEC.

În total, au rămas disponbile peste 37.000 de locuri în învățământul liceal, învățământul profesional, învățământul dual și învățământul liceal tehnologic.

Comentarii

loading...