Pește plin de apă, pus la vânzare în hipermarketurile din România

Pește plin de apă, pus la vânzare în hipermarketurile din România

Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor din Constanța a descoperit la vânzare, în magazine, cantități importante de pește plin de apă.

Cristian Hagi 0 comentarii

Reprezentanții Centrului Județean pentru Protecția Consumatorilor din Constanța (CJPC) au trimis la un laborator de analize pește congelat vândut în Auchan.

Este vorba despre cod de Alaska și file de pangasius, produse importate în stare congelată. Potrivit experților de la laborator, acesta conține glazură în cantități de două sau de trei ori mai mari decât cele recomandate.

La un produs s-a descoperit că glazura depășește 45%.

„Cumpărăm apă în loc de pește. În urma expertizării s-a dispus sancționarea agentului comercial cu suma de 15.000 de lei. Totodată s-a dispus oprirea de la comercializare a întregii cantități”, a declarat Horia Constantinescu, comisarul șef adjunct al Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor.

Acesta spune că s-a solicitat comisariatului regional (cu sediul în Galați) emiterea unei dispoziții de interzicere a practicii comerciale înșelătoare. Constantinescu motivează acest gest prin faptul că oamenii trebuie să știe că, de fapt, dau banii pe apă, nu pe pește.

Recent, în același magazin a fost descoperit pește cu paraziți. Potrivit primelor informații, este vorba despre un parazit care trăiește în corpul peștelui și care nu este periculos. Reprezentanții magazinului verifică reclamația și au declarat că vor lua măsurile care se impun.

Comentarii

loading...