20.3 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăSocialPiedone: Datoriile Primăriei Sectorului 5 sunt mai mari decât veniturile

Piedone: Datoriile Primăriei Sectorului 5 sunt mai mari decât veniturile

Totalul datoriilor se ridică la 569.045.769,52 de lei şi, în prezent, în conturile Primăriei Sectorului 5 se află 3 milioane de lei.

El a atras atenția că Primăria sectorului 5 ar putea deveni prima care intră în insolvență și ar putea ajunge chiar la disponibilizări masive.

„Astăzi, datoria Primăriei este mai mare decât veniturile cumulate. În maxim o săptămână, două, trei, vor apărea arierate. (…) Trebuie să găsim o soluţie pentru că, astăzi, cum stă Primăria, putem deveni prima primărie dintr-o capitală europeană, primărie de sector, care poate fi declarată insolventă raportat la venituri, raportat la cheltuieli, salarii şi arieratele care inevitabil vor apărea. Odată ce apar arieratele, nu vom mai primi cotele defalcate. Primăria Sectorului 5 a supravieţuit datorită acestor cote defalcate, nu din acele venituri proprii. La 90 de zile de arierate şi neachitarea datoriilor, nu ni se mai dau cotele defalcate, nu mai putem plăti salariile, vor începe disponibilizările masive. (…) E situaţia reală, la 100 de zile de mandat. Nu mi se poate pune mie, nici dumneavoastră, noilor aleşi, situaţia de fapt. Ea vine din urmă. Noi trebuie să ne gândim astăzi ce facem mâine cu instituţia”, le-a spus Piedone consilierilor locali.

El a prezentat date dintr-un raport al Direcţiei Economice despre datoriile Primăriei Sectorului 5, Grupului de acţiune locală, unităţilor de învăţământ preuniversitar, DGITL Sector 5, Complexului Sf. Andrei, DGASPC Sector 5, SC Amenajare Edilitară şi Salubrizare SA, SC Economat SA, situaţia viramentelor de salarii, impozit şi CAS, dobânzi şi rambursări din credite.

Primarul a informat că AES a trimis situaţia lucrărilor nefacturate şi obiectelor nepredate către Primărie. El a menţionat că valoarea lucrărilor nefacturate se ridică la circa 17 milioane de lei, iar cea a obiectelor şi produselor nepredate la aproximativ 117 milioane de lei. 

Cele mai citite

Bătălia pentru Sectorul 1: imperativa coaliție anti-Clotilde

Se ascute lupta, odată cu nominalizarea lui Sebastian Burduja și a Gabrielei Firea, candidați separați ai coaliției PSD-PNL, pentru funcția de primar general al...

VIDEO REZUMAT. Emoții pentru moldoveni. Lupta la retrogradare, din ce în ce mai “tăioasă”

Într-o confruntare tensionată din cadrul etapei cu numărul șase din play-out-ul Superligii Românești, echipa Universitatea Cluj a reușit să obțină o victorie prețioasă cu...

Dosar de corupție la nivel înalt în Rusia: unul din adjuncții ministrului rus al apărării a fost arestat

Un adjunct al ministrului rus al apărării, Timur Ivanov, a fost arestat pentru presupusă corupţie, a anunţat marţi Comitetul de Anchetă rus, notează AFP,...
Ultima oră
Pe aceeași temă