Foto Arhiva

Foto Arhiva

Pierderi imense la CFR Călători: Ministerul Transporturilor a făcut totul public

CFR Călători estimează pierderi de 367,68 milioane lei în acest an şi venituri totale de 2,08 miliarde lei, potrivit proiectului privind bugetul de venituri şi cheltuieli publicat în dezbatere de acţionarul majoritar, Ministerul Transporturilor.

Rl online 0 comentarii

Potrivit bugetului rectificat pentru 2017, CFR Călători estima pentru anul trecut pierderi de 90,5 milioane lei şi venituri totale de 2,15 miliarde de lei.

De asemenea, compania şi-a planificat investiţii de 65 milioane lei în acest an.

Compania şi-a bugetat cheltuieli totale în sumă de 2,45 miliarde lei.

Cheltuielile de natură salarială au fost majorate la 835,5 milioane lei, ca urmare a majorării salariului de bază minim brut pe ţară garantat în plată şi a reîntregirii acestora, pentru întregul an 2018, determinate ca urmare a acordării unor creşteri salariale sau/şi a creşterii numărului de personal în anul 2017, dar şi ca urmare amodificărilor legislative privind contribuţiile sociale obligatorii, arată proiectul de act normativ.

CFR Călători are circa 13.000 de salariaţi. Câştigul mediu lunar pe salariat determinat pe baza cheltuielilor de natură salarială este de 5.272 lei.

Compania are de încasat creanţe restante de 185 milioane lei şi estimează plăţi restante de 119 milioane lei la finalul anului.

Comentarii

loading...