15 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSocialUPDATE Piromanul din Capitală a fost reținut. El și-a recunoscut faptele, spun...

UPDATE Piromanul din Capitală a fost reținut. El și-a recunoscut faptele, spun polițiștii

Bărbatul, în vârstă de 45 de ani, care locuiește în Sectorul 2 al Capitalei, a fost reținut după șapte zile în care anchetatorii au vizionat imaginile surprinse de peste 200 de camere de luat vederi și au reuşit să-i stabilească traseul de dinainte şi de după ce a distrus maşinile. El a fost prins chiar pe o străduță din spatele Secției 1 de Poliție.

UPDATE Piromanul și-a recunoscut faptele. Are tulburări de comportament

Bărbatul reţinut sâmbătă pentru incendierea a opt maşini din Sectorul 1 al Capitalei şi-a recunoscut faptele. Poliţiştii au precizat că din declaraţiile sale de la audieri a rezultat că nu există nicio legătură între el şi proprietarii autoturismelor. Şeful Poliţiei Sector 1, Ionuţ Dana, a spus că nu au fost stabilite încă motivele care l-au făcut pe bărbat să dea foc maşinilor, fiind neclar în declaraţii, şi că acesta că are unele tulburări de comportament.

“În cursul după-amiezii şi în cursul nopţii, până în această dimineaţă, au fost făcute mai multe acte procedurale pentru probarea activităţii lui infracţionale. (…) Nu au fost stabilite toate argumentele care au dus la incendierea acelor autoturisme. A fost destul de ambiguu în ceea ce a exprimat. Nu există nicio legătură între el şi proprietarii maşinii. Acesta şi-a recunoscut toate faptele”, a declarat sâmbătă Ionuţ Dana.

El a spus că bărbatul nu a mai săvărşit astfel de fapte în trecut, însă are dosar penal şi permisul suspendat după ce a condus o maşină cu numere de înmatriculare expirate. Bărbatul este şofer profesionist, are copii şi nu este căsătorit. “Probabil şi de aici a degenerat tot comportamentul lui şi s-a ajuns la aceste incendieri. Va fi propus pentru arestare preventivă de către Parchet”, a spus şeful Poliţiei Sector 1.

Ionuţ Dana a adăugat că bărbatul are anumite tulburări de comportament, însă este un caz izolat şi nu poate fi caracterizat drept un piroman. “Prezintă anumite tulburări de comportament. Credem că este un caz izolat. Nu putem spune că e un piroman aşa cum e el cunoscut în cazuistica noastră. În aceste zile, cetăţenii din Bucureşti nu au fost în pericol. Noi ne-am luat măsuri suplimentare în anumite zone, astfel încât să nu se mai producă astfel de evenimente”, a mai spus Ionuţ Dana.

Piromanul a fost prins și după ce polițiștii au dat publicității mai multe fotografii cu el și au cerut ajutorul populației. În multe dintre imaginile ridicate şi studiate de anchetatori, cel căutat pentru incendierea autoturismelor interacţionează cu trecători ori cu persoane care locuiesc în zona pe care a ales-o drept ţintă. În imagini, bărbatul pare relaxat, iar asta confirmă teoriile specialiştilor despre piromani.

Pompierii au descoperit că piromanul a dat cele trei lovituri de proporţii după un plan atent studiat: a pus cârpe îmbibate cu benzină sub roţile maşinilor. S-a asigurat că vehiculele iau foc, dar şi-a lăsat şi timp să dispară până izbucneşte vâlvătaia.

Primul incendiu a fost anuntat la 112 în jurul orei 23.00, pe strada Gala Galaction, unde au fost gasite trei autoturisme care ardeau cu flacară, iar cel de-al patrulea era doar afectat de căldura degajată. În scurt timp, a fost anunţat un incendiu similar pe strada Petru Rareş, unde a fost identificat un autoturism distrus în proporţie semnificativă, iar cel de-al doilea era afectat în partea frontală.

Cel de-al treilea incendiu s-a produs în strada Nicolae Ionescu, la două autoturisme care ardeau cu flacară, pe o suprafaţă de peste 80% din caroserie.

Cele mai citite

Premierul Ciolacu a convocat ședința de guvern la Timișoara, unde PNL a acceptat să susțină candidatul PSD

Ședința de guvern din ziua de joi, 25 aprilie 2024, se va desfășura la Timișoara, reiese din comunicatele transmise de Guvernul României. Programul oficial al...

PSD Livrează: Pensiile înainte de Paște în 2024

Guvernul condus de Marcel Ciolacu a decis ca, în 2024, cu ocazia Paștelui Ortodox, pensiile pentru cei aproximativ 5 milioane de pensionari din România...

De ce să alegi călătoria cu autobuzul sau autocarul de la Bucureşti la Chişinău?

Călătoria cu autobuzul sau autocarul de la București la Chișinău poate fi o opțiune excelentă pentru cei care caută o modalitate confortabilă și accesibilă...
Ultima oră
Pe aceeași temă