8.7 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăSocialPlajele din sudul Litoralului, pregătite pentru primirea turiştilor în minivacanţa de 1...

Plajele din sudul Litoralului, pregătite pentru primirea turiştilor în minivacanţa de 1 Mai

Activităţile de pregătire a plajelor au fost demarate la 20 februarie 2018 şi până la 16 aprilie 2018 au fost amenajate şi predate către utilizatorii de plaje, conform clauzelor contractuale, acele suprafeţe care fac obiectul contractelor de închiriere, urmând ca până la 1 mai 2018 să fie finalizate lucrările si pe suprafeţele de plajă libere de contract, precizează ANAR într-un comunicat remis de Agerpres.

“În intervalul 10 martie – 1 aprilie 2018 s-au înregistrat fenomene meteo de intensitate medie si mare, respectiv furtuni, care au afectat Litoralul românesc şi au cauzat întârzieri în desfăşurarea activităţilor de pregătire a plajelor. Cu toate acestea, întârzierile vor fi recuperate până la data de 1 mai 2018”, precizează reprezentanţii ANAR.

Până în acest moment au fost predate către utilizatorii de plaje 319 subsectoare închiriate, ceea ce reprezintă 100% din contractele existente care se supun procedurii de predare la începutul sezonului estival.

La lucrările de pregătire a plajelor, Sistemul de Gospodărire a Apelor acţionează zilnic cu utilaje şi personal din cadrul Administraţiei Bazinale de Apă Dobrogea – Litoral (inclusiv personal delegat din cadrul ABAD – L, din judet, respectiv formaţiile de lucru Dunăre Nord, Dunăre Sud şi Histria – SGA Constanţa, precum şi din Tulcea).

Acţiunea se desfăşoară concomitent pe trei tronsoane, finalizate în proporţie de 90% – Năvodari – Mamaia – Constanţa, Agigea – Eforie – Costineşti – Tuzla şi Olimp – Neptun – 23 August – Mangalia – 2 Mai – Vama Veche.

În continuare, după finalizarea lucrărilor de corectare a liniei ţărmului se va acţiona normal, conform programului anual, la igienizarea suprafeţelor de plajă libere de contract şi evacuarea algelor şi a scoicilor de la linia ţărmului, acolo unde fenomenul se manifestă însemnat cantitativ.

Responsabilitatea igienizării subsectoarelor de plajă închiriate revine, începând cu data predării, operatorilor economici care deţin contracte de închiriere.

Cele mai citite

Gata cu gătitul. Liviu Dragnea trece la treburi serioase și își deschide o afacere în domeniul comerţului cu ridicata de material lemnos

Conform informațiilor obținute de Economica.net din Monitorul Oficial, fostul politician Liviu Nicolae Dragnea a înființat recent firma LND Trading. Această companie este controlată de...

FOTO. Anca Dumitra, Gianina din “Las Fierbinți”, a făcut marele anunț! Ce se întâmplă cu actrița

Anca Dumitra, cunoscută pentru rolul său ca „Gianina” în popularul serial de la Pro TV "Las Fierbinți", a făcut marele anunț: este însărcinată cu...

90 de blocuri din Capitală, fără apă caldă până la finalul lunii

Aproximativ 90 de blocuri din Capitală au rămas fără apă caldă începând de astăzi și până pe 30 aprilie, pentru modernizarea unui tronson de...
Ultima oră
Pe aceeași temă