Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Poliția Capitalei înființează secții speciale pentru morți suspecte și agresiuni sexuale

Poliția Capitalei înființează secții speciale pentru morți suspecte și agresiuni sexuale

Poliţia Capitalei, aflată în reorganizare, înfiinţează noi birouri în cadrul Direcției Omoruri, care se vor ocupa de morțile suspecte și de infracțiunile sexuale. Totodată, va fi creat Serviciul Grupări Infracţionale Violente.

Marilena Dan 0 comentarii

Radu Gavriș (foto), adjunctul Poliției Capitalei, a precizat că vor fi înființate următoarele noi secții: Biroul de Morţi Suspecte (care va cerceta și cazurile de malpraxis), Biroul de Agresiune Sexuală și serviciul Grupări Infracţionale Violente.

„Avem structuri noi înfiinţate în cadrul Serviciului Omoruri, un birou care se va ocupa de tot ceea ce înseamnă morţi suspecte la nivel central, adică centralizăm pentru a degreva celelalte secţii de această problematică, pentru că avem nevoie de oameni specializaţi care să efectueze tot ceea ce înseamnă cercetare la faţa locului cu cunoştinţe de medicină legală care să investigheze de la nivel central aceste fapte. (...) Uciderile din culpă, până nu de curând, erau la nivelul secţiilor de poliţie, ceea ce creau unele greutăţi în soluţionare, or pentru soluţionarea acestora fiind necesare cunoştinţe de medicină legală aprofundate, uneori chiar şi noţiuni generale de medicină, traumatologie“, a spus Radu Gavriş, printr-o declaraţie de presă.

El a adăugat că a fost înfiinţat şi Biroul de Agresiuni Sexuale, ce va activa ca structură nouă în cadrul Serviciului Omoruri al Poliţiei Capitalei și unde vor lucra 19 polițiști. Aici vor fi instrumentate toate cauzele ce vizează astfel de fapte cu autori necunoscuţi, în special împotriva minorilor.

„La Biroul de Agresiuni Sexuale din cadrul Serviciului Omoruri se doreşte o investigare centralizată a infracţiunilor la viaţa sexuală comise asupra minorilor. (…). Avem nevoie de acest lucru pentru a preîntâmpina ca astfel de persoane să comită fapte multe pe o perioadă lungă de timp. Este un concept preluat de la poliţiştii care s-au confruntat cu fenomene şi care au dezvoltat acest mod de lucru. Fără îndoială, pe lângă înfiinţarea acestui birou mai sunt necesare aplicaţii ce ţin de analiza informaţiilor şi de cercetarea la faţa locului, în special dezvoltarea capacităţilor criminalistice ale Poliţiei Capitalei“, a mai spus Radu Gavriş.

 

Grupările Infracționale Violente, anchetate de un nou serviciu

Reorganizarea Poliției Capitalei include și înfiinţarea Serviciului Grupări Infrac­ţionale Violente, care se va ocupa de două aspecte: judiciar şi economic şi violenţa stradală. „Un alt birou este Biroul Vătămări Corporale din Culpă. Secţiile de poliţie primesc sesizări, iar numărul acestora este în creştere cu privire la calitatea activităţilor profesionale în diferite domenii, fie că vorbim de accidente de muncă, de o îngrijire greşită a unui bolnav. Aceste lucruri sunt reclamate şi prezintă particularităţi care ţin de modul cum s-a desfăşurat acea profesie în cazul accidentelor de muncă sau modul cum s-a desfăşurat actul medical în cazul vătămărilor corporale din culpă produse ca urmare a neglijenţei medicale“, mai arată adjunctul Poliţiei ­Capitalei.

Comentarii

loading...