Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Zeci de amenzi în trafic pentru viteză excesivă. Un constănțean rula cu 229 km pe oră

Zeci de amenzi în trafic pentru viteză excesivă. Un constănțean rula cu 229 km pe oră

Aproape 60 de şoferi au rămas fără permis de conducere, în prima săptămână din ianuarie, şi au fost amendaţi cu până la 2.900 de lei pentru viteză excesivă pe autostrăzi. Cea mai mare viteză înregistrată a fost de 229 de kilometri pe oră, pe autostrada A2.

Rl online 0 comentarii

Porivit Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR), în perioada 2 - 7 ianuarie, poliţiştii Brigăzii Autostrăzi şi Misiuni Speciale a Poliţiei Române au depistat 56 de şoferi care circulau cu viteză excesivă.

Astfel, pe autostrada A1, 37 de şoferi au fost înregistraţi circulând cu viteze cuprinse între 181 şi 219 de kilometri pe oră, iar pe autostrada A3 au fost depistaţi 15 şoferi care au depăşit limita legală de viteză, circulând cu viteze cuprinse între 181 şi 213 kilometri pe oră, relatează news.ro.

Cea mai mare viteză a fost înregistrată în 3 ianuarie, la kilometrul 161 al autostrăzii A2, când poliţiştii au depistat un bărbat din Constanţa care circula cu 229 de kilometri pe oră.

Toţi şoferii au primit amenzi între 1.305 şi 2.900 de lei. De asemenea, le-au fost reţinute permisele de conducere pentru 90 de zile.

Viteza maximă admisă pe autostradă este de 130 de kilometri pe oră, cu posibilitatea de modificare pentru motive de siguranţa rutieră, atunci când se circulă în condiţii meteo nefavorabile sau pe anumite segmente de drum, acest lucru fiind semnalizat prin indicatoare rutiere. Depăşirea cu mai mult de 50 de kilometri pe oră a vitezei maxime admise pe sectorul de drum respectiv şi pentru categoria din care face parte autovehiculul condus, constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă prevăzută în clasa a IV-a de sancţiuni, respectiv de la 9 la 20 de puncte-amendă (în prezent, între 1.305 şi 2.900 de lei), sancţiune la care adaugă reţinerea permisului pentru 90 de zile.

Comentarii

loading...