15.3 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSocialPolițiștii au confiscat 200 kg de somn pescuit ilegal în Delta Dunării

Polițiștii au confiscat 200 kg de somn pescuit ilegal în Delta Dunării

Poliţiştii Serviciului de Poliţie Delta Dunării au acţionat în zonă pentru prevenirea şi combaterea pescuitului ilegal.

Astfel, au fost constate patru infracţiuni şi au fost confiscate bunuri în valoare de 107.700 de lei: 217 kilograme de peşte (specia somn), o ambarcaţiune, un motor de ambarcaţiune şi un autovehicul.

De exemplu, în urma verificărilor efectuate la sediul unei societăţi comerciale, poliţiştii au confiscat 125,2 kg. de peşte proaspăt din specia somn, pentru care administratorul societăţii nu a putut prezenta documente de provenienţă.

Peştele a fost predat spre valorificare către o societate comercială de profil piscicol, iar în cauză a fost întocmit dosar penal.

Într-un alt caz, în localitatea Dunăvaţu de Jos, judeţul Tulcea, poliţiştii au depistat doi bărbaţi, în timp ce transportau cu un autoturism 93 de kg. de peşte proaspăt din specia somn, pe care au capturat-o folosindu-se de o ambarcaţiune.

Peştele a fost confiscat, iar autoturismul şi ambarcaţiunea cu motor au fost ridicate în vederea confiscării.

Cu ocazia verificărilor ulterioare, poliţiştii au constatat că autoturismul nu este înmatriculat în România şi există semnalări cu privire la acesta, pentru restituirea lui proprietarului de drept din Norvegia.

În cauză a fost întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunilor prevăzute de OUG 23/2008, privind pescuitul şi acvacultura, precum şi de „punere în circulaţie sau conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul cu număr fals de înmatriculare” şi  „conducere pe drumurile publice a unui vehicul înmatriculat în alt stat, care nu are drept de circulaţie în România”.

Cele mai citite

Guvernul va da un OUG joi prin care numărul funcțiilor de conducere ar putea ajunge la 10% în aparatul de stat

Guvernul urmează să aprobe în şedinţa de joi un proiect de ordonanţă de urgenţă(OUG) privind modificarea unor măsuri fiscal-bugetare, precum posibilitatea stabilirii, în anumite...

Un bărbat din Harghita a găsit un proiectil și două cartușe în curtea casei

Un bărbat dintr-un sat din Harghita a sunat miercuri seara la 112 și a anunțat că a găsit în curte în urma unor săpături,...

Coreea de Nord l-a primit pe șeful spionajului rus

O delegație a Biroului de Informații Externe al Rusiei a vizitat capitala nord-coreeană Phenian între luni și miercuri și a discutat despre stimularea cooperării...
Ultima oră
Pe aceeași temă