Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Polițiștii au confiscat 200 kg de somn pescuit ilegal în Delta Dunării

Polițiștii au confiscat 200 kg de somn pescuit ilegal în Delta Dunării

Poliţiştii Serviciului de Poliţie Delta Dunării au constatat, într-o acţiune de două zile, patru infracţiuni, fiind indisponibilizate peste 200 de kilograme de peşte, din specia somn, pescuit ilegal, o ambarcaţiune cu motor şi un autovehicul, informează news.ro.

Rl online 0 comentarii

Poliţiştii Serviciului de Poliţie Delta Dunării au acţionat în zonă pentru prevenirea şi combaterea pescuitului ilegal.

Astfel, au fost constate patru infracţiuni şi au fost confiscate bunuri în valoare de 107.700 de lei: 217 kilograme de peşte (specia somn), o ambarcaţiune, un motor de ambarcaţiune şi un autovehicul.

De exemplu, în urma verificărilor efectuate la sediul unei societăţi comerciale, poliţiştii au confiscat 125,2 kg. de peşte proaspăt din specia somn, pentru care administratorul societăţii nu a putut prezenta documente de provenienţă.

Peştele a fost predat spre valorificare către o societate comercială de profil piscicol, iar în cauză a fost întocmit dosar penal.

Într-un alt caz, în localitatea Dunăvaţu de Jos, judeţul Tulcea, poliţiştii au depistat doi bărbaţi, în timp ce transportau cu un autoturism 93 de kg. de peşte proaspăt din specia somn, pe care au capturat-o folosindu-se de o ambarcaţiune.

Peştele a fost confiscat, iar autoturismul şi ambarcaţiunea cu motor au fost ridicate în vederea confiscării.

Cu ocazia verificărilor ulterioare, poliţiştii au constatat că autoturismul nu este înmatriculat în România şi există semnalări cu privire la acesta, pentru restituirea lui proprietarului de drept din Norvegia.

În cauză a fost întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunilor prevăzute de OUG 23/2008, privind pescuitul şi acvacultura, precum şi de „punere în circulaţie sau conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul cu număr fals de înmatriculare” şi  „conducere pe drumurile publice a unui vehicul înmatriculat în alt stat, care nu are drept de circulaţie în România”.

Comentarii

loading...